Blogger Widgets

Tuesday, June 19, 2012

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ξυλοδαρμός πολίτη από άνδρες των ΜΑΤ

Το ζήτημα της αναίτιας αστυνομικής βίας και ειδικότερα της βίας των ειδικών σωμάτων καταστολής και περιφρούρησης (ΜΑΤ) στην Ελλάδα, είναι ένα ζήτημα-ταμπού για τη δημόσια τάξη αφού τόσο αρμόδιοι υπουργοί ανά καιρούς όσο και συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας αρνούνται οποιαδήποτε τέτοια περιστατικά.
Η γλαφυρή πραγματικότητα τέτοιων περιστατικών όμως τους προδίδει, καθώς δεν είναι λίγες....
οι φορές που απλοί πολίτες και όχι επικίνδυνοι εγκληματίες,  πέφτουν θύματα αναίτιων προσαγωγών και ξυλοδαρμών από τους άντρες των ΜΑΤ απλά επειδή βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος ώρα.

Η περιοχή των Εξαρχείων, που άδικα έχει στιγματιστεί κατ’επανάληψη ως μία από τις πιο κακόφημες ζώνες του αθηναϊκού αστικού κέντρου, έχει πολλά τέτοια περιστατικά να αφηγηθεί. Το πιο πρόσφατο, σύμφωνα και με αποκλειστικό ρεπορτάζ και ηχητικό ντοκουμέντο τουNews Voice, αφορά στον ξυλοδαρμό ενός άντρα ο οποίος έτυχε το βράδυ της 15ης Ιουνίου να βρίσκεται εκεί.
Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος διασκέδαζε με την παρέα του στην πλατεία των Εξαρχείων, βρέθηκε κατά τύχη και εντελώς από παρεξήγηση ξαπλωμένος στο έδαφος, να δέχεται τα χτυπήματα των ανδρών των ΜΑΤ ενώ παραδίπλα, η παρέα του, υπόκειται στην ίδια μεταχείριση με χτυπήματα σε όλο το σώμα.
Το αποτέλεσμα; Αμυχές, ράμματα, μελανιές και μια φράση αστυνομικού που θα τους μείνει:
«Σε δέκα δευτερόλεπτα να φύγεις αλλιώς θα σε σκοτώσουμε». Τα υπόλοιπα, στον σύνδεσμο παρακάτω.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo