Blogger Widgets

Tuesday, June 19, 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κόβει» τους ακραίους και γίνεται κόμμα του αριστερού ρεαλισμού

Στροφή στο ρεαλισμό και στην υπευθυνότητα ετοιμάζεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας πίσω του ακραία συνθήματα και ακραίες θέσεις που είχε ως κόμμα διαμαρτυρίας. 

Με μπαράζ δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος έδωσαν το στίγμα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» που θα κάνει μαχητική....

δυναμική αλλά και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει γιατί ωριμάζει. Θα τους ρημάξουμε στη νομιμότητα» είπε χαρακτηριστικά χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει σχέδια νόμου που θα ανακουφίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ σε άλλα θέματα, όπως π.χ. στις αποκρατικοποιήσεις θα ανεβάζει τους τόνους και θα διαφωνεί με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το δικό του αγώνα προς την ωρίμανση κλείνοντας τους λογαριασμούς του με ορισμένες πτυχές του παρελθόντος και προχωρώντας μπροστά ως «ήρεμη δύναμη». Μια πρόγευση έδωσε ο κ. Παπαδημούλης, στην ίδια συνέντευξη, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας που θα πάρει τις πρωτοβουλίες ενός κινήματος ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης «αλλά ενός κινήματος αντιβίας».

«Οι επιθέσεις λάσπης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στο κενό και συνιστώ να κοπούν με το μαχαίρι. Γιατί έχουμε τους ναζιστές με ένα περίπου 7% που έχουν δείξει το πρόσωπό τους. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτές οι αντιΣΥΡΙΖΑ ανοησίες που έλεγαν διάφοροι ακραίοι εναντίον μας γυρνώντας τη χώρα πίσω, στην εποχή της ΕΡΕ του 1950» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Στη γραμμή της υπεύθυνης αντιπολίτευσης κινήθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει κάνει μια αντιπολίτευση τυφλή, η οποία να στρέφεται εναντίον της χώρας, εναντίον του ελληνικού λαού και των συμφερόντων τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιοδήποτε μέτρο, όσο μικρό και αν είναι, το οποίο να είναι θετικό, προς θετική κατεύθυνση, εμείς θα το στηρίξουμε».

Τον τόνο έδωσε από χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, φάνηκε διαλλακτικός και μετριοπαθής. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να χρησιμοποιήσει» το μήνυμα απόρριψης της λιτότητας ως «διαπραγματευτικό όπλο» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Η νέα κυβέρνηση να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά, εκεί που τον τοποθέτησε ο λαός μας με την ψήφο του» είπε χαρακτηριστικά.

Ενα κεντρικό ζήτημα έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο ο κ. Τσίπρας στην συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, να μη συνεχιστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Θα είμαστε αντίπαλοι διότι έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Σε ό,τι αφορά όπως τις δυνατότητες να αξιοποιήσει η χώρα όλα όσα με τη δύναμη του λαού αναδείχτηκαν το επόμενο διάστημα όχι μόνο δεν θα σταθούμε εμπόδιο, αλλά δεν θα χαρίσουμε κιόλας αυτές τις δυνατότητες στους θιασώτες του Μνημονίου. Χάρη σε εμάς δίνονται αυτές οι δυνατότητες στο λαό μας και πρέπει να αξιοποιηθούν» είπε και πρόσθεσε «σύντομα θα δικαιωθούμε, τώρα όμως πρέπει να προχωρήσουν οι εξελίξεις».

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo