Blogger Widgets

Tuesday, June 19, 2012

Βρόμισαν τα νερά στο Ανατολικό Πήλιο!

Τη θάλασσα από μακριά αγναντεύουν λουόμενοι στο ανατολικό Πήλιο, τα τρία τελευταία Σαββατοκύριακα. Στα συνήθως «κρυστάλλινα» νερά του Αιγαίου, στις παραλίες του Αη Γιάννη και των Αγίων Σαράντα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους....
αφροί που καλύπτουν την επιφάνεια της θάλασσας, σακούλες και σκουπίδια, αποτρέποντας τους λουόμενους έστω και από μία βουτιά.
Το φαινόμενο έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία στον τουριστικό κόσμο της περιοχής. Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι επισκέπτες δεν μπορούν να χαρούν ξένοιαστοι τη θάλασσα και αρκετοί είναι εκείνοι που είτε την αγναντεύουν από μια ξαπλώστρα, είτε βουτούν για να κολυμπήσουν και βγαίνοντας τρέχουν για να ξεπλυθούν στις ντουζιέρες.
Αφροί, σακούλες και ξύλα που βρίσκονται στην επιφάνεια της θάλασσας, έχουν ήδη προ- καλέσει παράπονα λουομένων, που δεν γνωρίζουν κατά πόσο τα νερά είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.
Η επιφανειακή μόλυνση της θάλασσας, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση του δημάρχου Ζαγοράς- Μουρεσίου, Γ. Αντώνογλου, ο οποίος έδωσε εντολή δειγματοληψιών θαλασσινού νερού από τις παραλίες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.
Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι πρόκειται για επιφανειακή μόλυνση, που προέρχεται από τα ποτάμια της χώρας, τα σκουπίδια των οποίων μεταφέρθηκαν στις ακτές του Πηλίου με την επικράτηση βορείων ανέμων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Αντώνογλου, ανέφερε ότι θα ερευνήσει το φαινόμενο.

thessalianews

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo