Blogger Widgets

Tuesday, June 19, 2012

Εμπόδισε η Βρετανία ρωσικό πλοίο να φτάσει στην Συρία


Ένα ρωσικό πλοίο ύποπτο για την μεταφορά ελικοπτέρων και πυραύλων για τη Συρία, διέκοψε τον πλου του έπειτα από επέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph ότι η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακών ασφαλίσεων Standard Club απέσυρε την ασφαλιστική κάλυψη του MV Alaed, ενός πλοίου που ανήκει στη ρωσική εταιρεία μεταφοράς φορτίων Femco, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης. Η ασφαλιστική εταιρεία απέσυρε επίσης την κάλυψη και από όλα τα άλλα πλοία που ανήκουν στη Femco.
Το Alaed διέκοψε τον πλου του στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Σκωτίας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
«Γνωρίζουμε για ένα πλοίο που μεταφέρει φορτίο αναβαθμισμένων ρωσικής κατασκευής ελικοπτέρων επίθεσης και κατευθύνεται προς τη Συρία», αναφέρεται στη δήλωση του Foreign Office.
Στη δήλωση προστίθεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κατέστησε σαφές στο ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής τους στις 14 Ιουνίου ότι «όλες οι αποστολές αμυντικού υλικού στη Συρία πρέπει να σταματήσουν».

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo