Blogger Widgets

Tuesday, June 19, 2012

Oι ιαπωνικές αρχές απέκρυψαν στοιχεία για την εξάπλωση της ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα!

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί σάλο στην Ιαπωνία προχώρησε υπουργός της χώρας, δηλώνοντας ότι οι αρχές δεν δημοσιοποίησαν αμερικανικά στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση της ραδιενέργειας που εκλύθηκε από την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα τον περασμένο χρόνο, αφήνοντας έτσι κάποιους από τους εκτοπισμένους να κατευθυνθούν εκεί όπου υπήρχε υψηλή συγκέντρωση ραδιενέργειας.....
Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκέντρωσαν στοιχεία για την ραδιενέργεια από τις 17 ως τις 19 Μαρτίου, σε ακτίνα 45 χιλιομέτρων και διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι σε μια ακτίνα περίπου 25 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του εργοστασίου -όπου κάποιοι κατευθύνονταν- εκτέθηκαν στο ετήσιο επιτρεπόμενο επίπεδο ραδιενέργειας εντός οκτώ ωρών, σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης.
Οι πληροφορίες αυτές διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας (NISA) και στο υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας από το ιαπωνικό ΥΠΕΞ, αλλά καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν τις γνωστοποίησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των κατοίκων.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Γιουκίο Εντάνο, ανώτατος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της κρίσης «είναι υπερβολικά θλιβερό ότι οι πληροφορίες αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν καταλλήλως εντός της κυβέρνησης και δεν έχω τρόπο να απολογηθώ, ειδικά στα θύματα της καταστροφής».
Η αποκάλυψη είναι πιθανό να εντείνει την υπάρχουσα δυσπιστία για την πυρηνική ενέργεια λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση ενέκρινε την επαναλειτουργία δύο αντιδραστήρων που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας για συντήρηση.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo