Blogger Widgets

Tuesday, July 3, 2012

Τα ποτά με τις περισσότερες θερμίδες

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Κάτι δροσερό, γευστικό, αλλά όχι με πολλές θερμίδες. Αυτό είναι το ιδανικό ποτό. Δείτε κάποια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές σας για να τα αποφεύγετε....

Αρχικά τα αναψυκτικά είναι φορτωμένα με ζάχαρη και παρέχουν «κενές» θερμίδες, αφού δεν ικανοποιούν την πείνα σας. Στην πραγματικότητα, τα αναψυκτικά είναι τα μόνα τρόφιμα, που συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία. Προτιμήστε νερό, τσάι ή light αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη ή με φυσικά γλυκαντικά, όπως η stevia.
Τα κοκτέιλ πίσω από το ελκυστικό παρουσιαστικό τους, κρύβονται αρκετές θερμίδες και πολύ ζάχαρη. Σκεφτείτε ότι μία pina colada έχει 880 θερμίδες , δηλαδή 8 φορές περισσότερες θερμίδες από μία δόση ρούμι. Προτιμήστε κοκτέιλ με ελαφριά σύνθεση και με όσον το δυνατό λιγότερη ζάχαρη.
Τα περισσότερα ποτά «ενέργειας» περιέχουν καφεΐνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα πιο πολλά «ενεργειακά ποτά» έχουν φορτωθεί με υπερβολική καφεΐνη και ζάχαρη, με αποτέλεσμα να σας δίνουν μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη ενέργειας, αλλά στο τέλος να καταρρέετε . Όταν χρειάζεστε πραγματικά μια ώθηση, πείτε πράσινο τσάι ή καταναλώστε μια χούφτα καρύδια.
Η ανεξέλεγκτη κατανάλωσή αλκοόλ έχει κινδύνους όπως παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας. Μια μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου έδειξε ότι τα άτομα που έπιναν βαριά οινοπνευματώδη ποτά (3 ή περισσότερα ποτά κάθε μέρα), κινδυνεύουν 30% να πεθάνουν από καρκίνο, από εκείνα που πίνουν με μέτρο ή και καθόλου.
Τέλος τα Smoothies φρούτων σας κάνουν καλό, αλλά ένα smoothie 800 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει 700 θερμίδες και λιγότερο από 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Φανταστείτε ότι είναι σαν να τρώτε έναν ανανά μόνη σας σαν σνακ, ή ένα τεράστιο φλιτζάνι φράουλες ή μούρα. Αυτό είναι κακό, γιατί αν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες μπορείτε να κάψετε, θα βρουν το δρόμο τους προς τα κύτταρα του λίπους.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo