Blogger Widgets

Sunday, July 15, 2012

Οι άνεργοι στο ευρω-νεοφιλελευθερισμό είναι πλεονάζοντες στο πλοίο.

Μια βουλευτής από την Ισπανία δεν θεωρεί σημαντικό να ασχοληθεί με τα 5.500.000 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς δουλειά
Στην Ισπανία υπάρχουν 5,5 και πλέον εκατομμύρια  άνεργοι   και πολύ υψηλή ανεργία στους νέους όπως εδώ. Όμως η Ισπανία αυτό το  χρόνιο πρόβλημα....
της οικονομίας της  έχει καταφέρει να το κάνει ηθικοπλαστικό πρόβλημα των ίδιων των ανέργων. Οι νέοι και οι άνεργοι δεν δείχνουν τον απαραίτητο βαθμό “ευελφάλειας” για τα ισπανικά στανταρτ. Με  αυτό τον τρόπο  θα  απαξιώνονται και θα τοποθετούνται πίσω από τη βιτρίνα μια χώρας που είναι στο G20 και πραγματώνει την κοινωνία των 2/3.
Έτσι εύκολα στην Ολομέλεια της ισπανικής Βουλής ο πρόεδρος της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι (PP) ανακοίνωνε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και η βουλευτής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Αντρέα Φάμπρα, σχολίασε «οι άνεργοι να πάνε να γ…».
Παρότι η δήλωση δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, το PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) ζήτησε την παραίτησή της προσπαθώντας να μαζέψει ψηφαλάκια.
Στο νεοφιλελευθερισμό οι άνεργοι αντιμετωπίζονται ως πλεονάζοντες στο πλοίο.  Είναι άχρηστοι στην ιδιωτική οικονομία καθώς δεν καταναλώνουν παρά ελάχιστα, δεν ξοδεύουν και δεν πάνε διακοπές, δεν αγοράζουν φίρμες δεν επηρεάζουν τον ανταγωνισμό. Είναι άχρηστοι και για το κράτος γιατί δεν παράγουν φορολογητέα ύλη και δεν φορολογούνται.
Αν θα έλεγε κάποιος ότι οι άνεργοι είναι το τίμημα  που πληρώνει μια χώρα για  είναι στο G20 θα ήταν αθεράπευτα ιδεαλιστής και ρομαντικός διότι στην Ισπανία η υψηλή ανεργία είναι κεντρική εθνική πολιτική επιλογή. Το θέμα της ανεργίας έχει γίνει αποδεκτό. Όταν η Ελλάδα -που έχει το ίδιο  πρόβλημα στα οικονομικά με την Ισπανία- βρέθηκε μπροστά στην προοπτική υψηλής ανεργίας επέλεξε να κρύψει το πρόβλημα  του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού απορροφώντας το στο δημόσιο
Παρότι η δήλωση δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, το PSOE (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) ζήτησε την παραίτησή της προσπαθώντας να μαζέψει ψηφαλάκια.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo