Blogger Widgets

Wednesday, July 18, 2012

Γάλλος συγγραφέας αποκαλύπτει τις δραστηριότητες της Mossad εκτός Ισραήλ

Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακόμπ Κοέν, γνωστός για το θεατρικό του έργο "Le Printemps des Sayanim" ("Η άνοιξη των Σαγιανίμ"), έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα ένα νέο βιβλίο, στο οποίο αποκαλύπτει πώς η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών,Μοssad, χρησιμοποιεί....
απλούς Γάλλους πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος, τους οποίους προσλαμβάνει ως μυστικούς πράκτορες. 

Το βιβλίο του, που έχει τίτλο "Dieu ne repasse pas à Bethléem" ("O Θεός δεν θα επιστρέψει στη Βηθλεέμ"), ερευνά τη βαθιά επιρροή του Ισραήλ στη Γαλλία, και είναι η πρώτη δημοσίευση στη χώρα αυτή που αποκαλύπτει την επιρροή της Μοssad και των δραστηριοτήτων της στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Στο βιβλίο γίνονται εκτενείς αναφορές στους Σαγιανίμ, τους μυστικούς πράκτορες που εργάζονται για λογαριασμό της Mossad. Μέχρι στιγμής, η εβραϊκή αυτή λέξη, που σημαίνει "μυστικός πράκτορας", δεν είναι ευρέως γνωστή στη Γαλλία.




Μιλώντας σε ανταποκριτή του δορυφορικού καναλιού Press TV, o Ζακόμπ Κοέν δήλωσε, μεταξύ άλλων:
 "Στο βιβλίο ερευνώ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Σαγιανίμ και τι είδους διασυνδέσεις έχουν. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις διασυνδέσεις τους, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Θα θυμάστε ίσως τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Ήταν εντελώς άγνωστος και, μέσα σε λίγες μέρες, το όνομά του έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό δείγμα του έργου των Σαγιανίμ".
Ο Σαλίτ, Γάλλος υπήκοος ισραηλινής καταγωγής που υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, συνελήφθη ως μυστικός πράκτορας από το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης της Χαμάς κατά τη διάρκεια διασυνοριακής επιδρομής του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας το 2006. Παρέμεινε κρατούμενος για περισσότερα από 5 χρόνια και αφέθηκε ελεύθερος το 2011, στα πλαίσια μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Ο ίδιος ο Ζακόμπ Κοέν είναι Εβραίος και αρκετά μέλη της οικογένειάς του ζουν στα Κατεχόμενα της Παλαιστίνης. Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε για τις ιδέες και τα βιβλία του, τον βοήθησαν να γνωρίσει πολύ καλά τη "μηχανή" των Ισραηλινών και τον ώθησαν να γίνει ο ίδιος έντονα αντισιωνιστής.

"Έχω μελετήσει πώς ακριβώς λειτουργούν οι μασονικές στοές, στόχος των οποίων είναι η στήριξη του Ισραήλ. Όλα αυτά που πληροφορήθηκα με ώθησαν να γράψω δύο βιβλία σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί η Μοσάντ πολλά Εβραίους, που ζουν στη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αλλού στον κόσμο, στρατολογώντας τους στη μηχανή της προπαγάνδας τους", πρόσθεσε.

Ο Κόεν έχει ήδη δεχθεί επίθεση για τα βιβλία του, και ιδιαίτερα για το τελευταίο.

Μια νύχτα πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο εκδοτικός είκος που ανέλαβε την έκδοσή του δέχθηκε βανδαλιστική επίθεση και την επόμενη ημέρα οι τοίχοι του βιβλιοπωλείου είχαν γεμίσει με απειλητικά συνθήματα.

Ο Κοέν παραδέχεται ότι η φήμη που απέκτησε έγινε αιτία να αποκτήσει και εχθρούς:

"Οι Σαγιανίμ δεν υποφέρουν το γεγονός ότι ένας Εβραίος μπορεί να ασκεί κριτική στις πρακτικές του Ισραήλ. Με αποκαλούν "προδότη". Με λένε "καπού". "Καπού"αποκαλούσαν την εποχή της ναζιστικής κατοχής τους Εβραίους που συνεργάζονταν με τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης"...

Ωστόσο, δηλώνει ότι δεν τον φοβίζει τίποτε και κανείς, και σχεδιάζει να γράψει και τρίτο βιβλίο.


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo