Blogger Widgets

Friday, July 20, 2012

Μπουργκάς: Μία βόμβα που βρήκε τον βομβιστή της

H υπόθεση είναι φιάσκο. Οι λεπτομέρειες που διαρρέουν στα δυτικά ΜΜΕ μπάζουν νερά από παντού και αν είσαι και στην κατάλληλη διάθεση μπορεί να βάλεις τα γέλια.

Όλα δείχνουν να είναι....

προκατασκευασμένα.

Ο καλός Θεός μας έδωσε ένα μυαλουδάκι για να σκεφτόμαστε. Όταν βάλουμε κάτω τα στοιχεία, τι βλέπουμε; Επτά (7) πτώματα ανασύρθηκαν από το λεωφορείο. Το ένα ήταν του Βούλγαρου οδηγού, τα άλλα έξι (6) ήταν Ισραηλινών τουριστών. Αυτό το κυκλοφόρησαν οι αρχές της Βουλγαρίας αμέσως, προτού αρχίσουν κάποιοι να φτιάχνουν σάλτσα για το γιαχνί.

Σήμερα νωρίς το πρωί, όμως, κι ενώ τα πτώματα ήταν de facto 7, άρχισε να βγαίνει προς τα έξω ότι τελικά τα πτώματα ήταν οκτώ (8)!

Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή έπρεπε να προστεθεί στην ιστοριούλα ένας βομβιστής.

Έψαξαν λοιπόν τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου. Έψαξαν με την ψυχή τους μπας και πάρει το μάτι τους κανένα σκουρόχρωμο τύπο να κυκλοφορεί στο αεροδρόμιο... Τζίφος! Και δεν άργησαν να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν.


Πήραν ένα πλάνο από έναν τύπο λευκό, ψηλό, χαμένο και άχαρο, από αυτούς τους ορειβάτες από δυτική Ευρώπη και Αμερική που συχνάζουν στα ψηλά βουνά της Βουλγαρίας, εφοδιασμένοι με χάρτες και πυξίδες. Ο τύπος αυτός περιφέρεται σαν τη χήνα εδώ κι εκεί στην αίθουσα αναχωρήσεων...




Παίρνουν λοιπόν το πλάνο, το μετατρέπουν σε φωτογραφία και το διοχετεύουν εδώ κι εκεί σε όλα τα ΜΜΕ και λένε ότι ήταν ο βομβιστής. Φτιάχνουν και μια γλυκανάλατη ιστοριούλα ότι είχε πάνω του άδεια οδήγησης από την πολιτεία του Michigan.

Χτες βγήκε η είδηση από τα βουλγαρικά μέσα, χωρίς άλλα σχόλια. Σήμερα, όμως, έχει χοντρύνει το αστείο. Η άδεια οδήγησης είναι, λέει, πλαστή!

Το γεγονός παραμένει, πάντως, ότι το σωστικό συνεργείο έβγαλε επτά (7) πτώματα από το λεωφορείο και όχι οκτώ (8). Αυτό ελπίζουν πως το ξεχάσαμε.

Βλέπετε, η υπερπληροφόρηση έχει και τα καλά της. Μπορείς να μπερδέψεις τους πάντες, λέγοντας τα πάντα!

Στη συνέχεια, και για να μην είναι αναγκασμένοι οι Βούλγαροι να παράγουν άλλα παραμύθια, κάνουν μια ανακοίνωση ότι είναι ανίκανοι να αναλάβουν μια τόσο "σκοτεινή" υπόθεση και την παραδίδουν στο FBI και στην Interpol...

Άντε να ησυχάσουν κι αυτοί, για να αναλάβουν οι «ειδικοί»

Και τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή για τα μάτια του κόσμου;
Φωτογραφία του "βομβιστή"!

Kάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» τον βομβιστή του Μπουργκάς

Πλάνο του "βομβιστή" από την κάμερα ασφαλείας. (Αυτό δεν το διοχέτευσαν στα δυτικά μέσα, ίσως επειδή θα προκαλούσε ακατάσχετα γέλια. Αλλά είναι διαθέσιμο μόνο στην ιστοσελίδα του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων).

Ας δούμε λοιπόν και τον χαμένο ψηλέα "βομβιστή" που περιφέρεται σαν χήνα εδώ κι εκεί... Ποιος μπορεί άλλωστε να αμφισβητήσει ένα βίντεο;

Aυτός ο "βομβιστής" υποτίθεται ότι σκοτώθηκε...

Μάλλον γύρισε στην πατρίδα του και γελάει από μακριά με το θέαμα, λέγοντας πως στο αεροδρόμιο υπήρχε και ο βομβιστής που του έμοιαζε και θα ευχαριστεί την τύχη του που δεν τον συνέλαβαν για… βομβιστή

Πληροφορίες από τον ξένο τύπο για Μπουργκάς... 

Όλα δείχνουν ότι στα δημοσιεύματα των βουλγαρικών ιστοσελίδων (αγγλόφωνων, οπότε έχουμε πρόσβαση ευτυχώς) προσθέτουν τα δυτικά ΜΜΕ "σάλτσα" που οι Βούλγαροι δεν έβαλαν στα άρθρα τους. Η "σάλτσα" αυτή προφανώς αποσκοπεί στο να εφευρεθεί ένας "ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας" που μπήκε στο λεωφορείο ενώ κάποιοι τουρίστες είχαν καθίσει μέσα.

Τη στιγμή που μπήκε αυτός έγινε η έκρηξη. Την πηγή αυτής της "σάλτσας" την αναζητήσαμε και την βρήκαμε (προβλέψιμο) σε 3 ισραηλινές εφημερίδες(μα κάτι συμπτώσεις!!!): Στην Υ Νet News, στην Haaretz και στην Jerusalem Post.

Παίρνουν όλες τις πληροφορίες που έχουν να δώσουν τα βουλγαρικά μέσα, προσθέτουν φυσικά τις δικές τους και στο επόμενο στάδιο, παίρνουν έτοιμο το μίγμα οι δυτικές σελίδες (αμερικάνικες, αυστραλέζικες, αγγλικές κ.α) και το πλασάρουν. Έτσι η είδηση παράγεται, αναπαράγεται και γίνεται πιστευτή, επειδή την έχουν όλοι…

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου με τις βασικές πληροφορίες.

1) Βρέθηκαν τα αποτυπώματα ενός άνδρα που θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Είναι αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες κακώσεις από την βομβιστική επίθεση και εικάζεται ότι ήταν ο βομβιστής. Ο άνδρας αυτός (που σκοτώθηκε) μετέφερε επάνω του άδεια οδήγησης που είχε εκδοθεί στο Μichigan των ΗΠΑ. Άρα ήταν Αμερικανός πολίτης. Μήπως ήταν και "Σαγιανίμ"; Αυτό το έχουν κάνει γαργάρα οι ισραηλινές εφημερίδες. Από το κλειστό κύκλωμα με τις κάμερες στο αεροδρόμιο, οι βουλγαρικές αρχές βρήκαν ότι κυκλοφορούσε μέσα στον χώρο επί αρκετή ώρα και ήταν ντυμένος με ελαφρά ρούχα (βερμούδα) όπως πολλοί άλλοι τουρίστες. Δεν δημιούργησε καμιά υποψία η εμφάνισή του.

2) Κατά ένα περίεργο / ύποπτο τρόπο, ο Βούλγαρος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση δήλωσε σήμερα δημόσια ότι η Βουλγαρία στερείται πείρας στη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν τρομοκρατικά χτυπήματα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ό,τι νέο στοιχείο προκύπτει θα παραδίδεται στο FBI και στην Ιnterpol! Ήδη τους έχουν σταλεί τα αποτυπώματα του ύποπτου.

3) Σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα τα πτώματα των νεκρών και κάποιοι από τους τραυματισμένους μεταφέρθηκαν με βουλγαρικό κυβερνητικό αεροπλάνο στο Ισραήλ, υπερ-επειγόντως.

4) Το πλήγμα για τον τουρισμό της Βουλγαρίας είναι ανεπανόρθωτο, όπως αναφέρουν αρκετά άρθρα, αλλά για αυτό δεν ενδιαφέρονται ούτε οι ισραηλινές ιστοσελίδες ούτε οι άλλες των δυτικών.

5) Δύο άρθρα στον βουλγαρικό τύπο περιέχουν δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι στόχος της επίθεσης δεν ήταν η Βουλγαρία, αλλά πίσω από την επίθεση κρύβονται κυκλώματα και ξένες χώρες. Απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί ο τουρισμός της χώρας, που έχει πληγεί με παρόμοιο τρόπο όπως και ο ελληνικός.

Και ο Νετανιάχου βρήκε στο Ιράν τον… ένοχο!

Το σοβαρό της υπόθεσης είναι, βέβαια, οι δηλώσεις Νετανιάχου, που σήμερα τις έχει εμπλουτίσει, προσθέτοντας ότι "οι Ισραηλινοί πολίτες γίνονται στόχος επιθέσεων σε όλο τον κόσμο" και, όπως δείχνει αυτό το άρθρο της ισραηλινής Jerusalem Post, που αναπαράγει το παραμυθάκι με τον ορειβάτη- "βομβιστή"... (Πηγή)

Ο Νετανιάχου προχώρησε ακόμα παραπέρα σήμερα:
"All the signs lead to Iran. Only in the past few months we have seen Iranian attempts to attack Israelis in Thailand, India, Georgia, Kenya, Cyprus and other places," Netanyahu said in a statement.
"Όλα τα σημάδια οδηγούν στο Ιράν. Μόνο τους τελευταίους μήνες, έχουμε γίνει μάρτυρες σε διάφορες απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Ταϊλάνδη, την Ινδία, τη Γεωργία, την Κένυα, την Κύπρο και αλλού"...
Το Ισραήλ είναι προφανές ότι ψάχνει αφορμή και στήνει το σκηνικό για πόλεμο. Και ό,τι έγινε στη Δαμασκό χτες (με τον θάνατο του υπουργού Άμυνας της Συρίας και όλως τυχαία και του ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου που ήταν χριστιανός...!) είναι σίγουρα τουλάχιστον εν μέρει έργο δικό του...


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo