Blogger Widgets

Wednesday, July 18, 2012

Α.Μεσόγειος: Aπελευθέρωσε κανόνες εμπλοκής το ρωσικό Ναυτικό! - Το ΝΑΤΟ στέλνει στόλο


Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον στην Α.Μεσόγειο, καθώς, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν χθες ρωσικά ΜΜΕ ότι αυξήθηκε το επίπεδο της επιτήρησης....
των ρωσικών πολωμικών σκαφών και των ρωσικών ναυτικών βάσεων.
Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του ρωσικοώ Ναυτικου ανακοίνωσε ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των σκαφών του που πλέουν στην περιοχή, αλλά και στον Βόρειο Ατλαντικό "έχουν απελευθερωθεί όλοι οι κανόνες εμπλοκής" που σημαίνει ότι εναπόκεται στην κρίση του τοπικού διοικητή το αν θα ανοίξει πυρ ή όχι και το πότε αυτος θα κρίνει ότι απειλούνται τα ρωσικά συμφέροντα!
Επίσης, όπως διέρρευσαν πηγές της συμμαχίας, αυξήθηκαν οι εναέριες περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με αεροσκάφη που ξεκινούν από το Γκαϊλενκίρχεν της Γερμανίας. Επίσης μετακινήθηκαν μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ στην περιοχή και συγκεκριμένα η «Ναυτική Ομάδα 2» (Maritime Group 2).
Το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ"(CVN-69) βρίσκεται ήση στην Α.Μεσόγεο. Αλλά πρακτικά φαίνεται ότι το μέτωπο "ενιοποιείται" και πλέον καλύπτει όχι μόνο την Συρία, αλλά και το Ιράν με κίνηση-λαβίδα από τους δυτικούς. Στον Κόλπο, η Γαλλία, αφού ενισχύει συνεχώς τις αεροπορικές της δυνάμεις στη βάση Αλ Ντάφρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μεταφορά μαχητικών Rafale. Στις ίδιες βάσες βρίσκονται αμερικανικά F-15 και τα F-22 Raptor τα οποία για πρώτη φορά ανέπτυξε η USAF στην περιοχή.
Επίσης, αναμένεται πολύ σύντομα η άφιξη του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» (R61) στον λιμένα Πορτ Ζαγίντ στο Άμπου Ντάμπι…
Η Μόσχα είναι σαφές ότι ανησυχεί για ενδεχόμενο ναυτικό αποκλεισμό της Συρίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και με την ανακοίνωση περί "απελευθέρωσης των κανόνων εμπλοκής" αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: Να αναχαιτίσει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Σε νέες δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού δήλωσε ότι "Οι ναυτικές δυνάμεις έχουν ως εντολή να υπερασπίσουν τα εμπορικά πλοία σε περίπτωση που παρακωλυθεί η δραστηριότητά τους και κάθε απόπειρα να μην τους επιτραπεί να ξεφορτώσουν στη Συρία". 

defencenet

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo