Blogger Widgets

Tuesday, July 17, 2012

Πλημμύρισε το Τόκιο από διαδηλωτές κατά των πυρηνικών

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι.
Περίπου 170.000 άνθρωποι βγήκαν χθες στους δρόμους του Τόκιο για να διαμαρτυρηθούν....
για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στην κεντρική Ιαπωνία την 1η Ιουλίου, του μοναδικού που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στη χώρα από τους 50 που υπάρχουν. 
Και οι 50 αντιδραστήρες της Ιαπωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης και επισκευών μετά το πυρηνικό ατύχημα που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι εταιρίες οι οποίες τους διαχειρίζονται δεν είχαν καταφέρει μέχρι στιγμής να τους θέσουν εκ νέου σε λειτουργία εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών.




Ο αριθμός των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις ήταν σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με αυτούς που είχαν βγει στους δρόμους τον Σεπτέμβριο του 2011, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα δώσει άδεια για την επαναλειτουργία και άλλων πυρηνικών αντιδραστήρων, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση πολιτών Sayonara Nukes Organization, που διοργάνωσε και τις δύο διαδηλώσεις.


Ο αντιδραστήρας αρ. 3 του πυρηνικού εργοστασίου Όι, που βρίσκεται στην περιφέρεια Φουκούι, έχει τεθεί εκ νέου σε λειτουργία αφού ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα έδωσε τη σχετική άδεια στα μέσα Ιουνίου, ενώ ο αντιδραστήρας αρ. 4 του ίδιου εργοστασίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Kansai Electric Power Co, παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις των σεισμολόγων.
Ο Νόντα έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των δύο αντιδραστήρων μία ημέρα αφού οι επικεφαλής της οργάνωσης Sayonara Nukes Organization επέδωσαν στο γραφείο του μια επιστολή κατά της ενέργειας αυτής την οποία είχαν υπογράψει περίπου 7,5 εκατομμύρια Ιάπωνες.


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo