Blogger Widgets

Wednesday, July 18, 2012

Νεκρός ο υπ.Άμυνας της Συρίας;;; - Επίθεση καμικάζι στο κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας


Επίθεση στο κτίριο Εθνικής Ασφάλειας της Συρία – Γινόταν συνεδρίαση υπουργών – Πληροφορίες για νεκρούς. Επίθεση καμικάζι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτίριο τηςΕθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό, μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση. 

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως πραγματοποιήθηκε σήμερα επίθεση καμικάζι εναντίον κτιρίου που.... στεγάζει έναν από τους κύριους κλάδους των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας --που είναι γνωστός ως "Εθνική Ασφάλεια"-- σε βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας Δαμασκού, και πως η επίθεση έγινε ενώ υπουργοί της κυβέρνησης συνεδρίαζαν με αξιωματούχους και υπάρχουν μεταξύ τους τραυματίες. Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Λίβανο, έχει σκοτωθεί αριθμός αξιωματούχων.

   "Η τρομοκρατική έκρηξη που είχε στόχο το κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια μιας συνάντησης υπουργών και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας", μετέδωσε η τηλεόραση.

   Από την επίθεση τραυματίσθηκαν πρόσωπα που μετείχαν στη συνάντηση και μερικά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

   Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ-Μαγιαντίν... 

Που έχει την έδρα του στο Λίβανο, από την έκρηξη στη Δαμασκό σκοτώθηκαν αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της ασφάλειας.

   Ακτιβιστές δήλωσαν πως στρατεύματα της προεδρικής φρουράς απέκλεισαν το νοσοκομείο Σάμι της Δαμασκού, όπου ασθενοφόρα μετέφεραν θύματα της έκρηξης.

   Επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας είναι ο στρατηγός Χισάμ Ιχτιάρ. Ηλικίας 71 ετών, είναι ένας άνθρωπος-κλειδί στην επιχείρηση καταστολής που διεξάγει το καθεστώς κατά της εξέγερσης που ξέσπασε το Μάρτιο του 2011. Από τις 23 Μαΐου 2011 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ.

   Στις 20 Μαΐου είχε ήδη γίνει στόχος, μαζί με άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους, μιας απόπειρας δηλητηρίασης. Ένας εργαζόμενος σε υπηρεσία παράδοσης φαγητών κατ' οίκον έριξε υδράργυρο σε δύο φαγητά που είχαν παραγγείλει οι αξιωματούχοι αυτοί για να γευματίσουν και στη συνέχεια διέφυγε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Δαμασκό.

   Στο μεταξύ, η εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έφτασε σήμερα κοντά στο προεδρικό μέγαρό του, καθώς μάχες έχουν ξεσπάσει σε μεγάλες συνοικίες της Δαμασκού.

   Ένα στρατόπεδο κοντά στο "μέγαρο του λαού", ένα τεράστιο σοβιετικού στιλ σύμπλεγμα που δεσπόζει της πρωτεύουσας από τη δυτική περιφέρεια Ντουμάρ, δέχθηκε πυρά ανταρτών γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσαν ακτιβιστές και μια κάτοικος.

   "Άκουγα πυρά μικρών όπλων και εκρήξεις όλο και δυνατότερα από την κατεύθυνση του στρατοπέδου", δήλωσε η Γιασμίν, η οποία εργάζεται ως αρχιτέκτονας.

   Η Ντουμάρ είναι μια ασφαλής περιοχή στην οποία υπάρχουν πολλές βοηθητικές εγκαταστάσεις για το προεδρικό μέγαρο και το στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το ίδιο το μέγαρο.

   Μάχες ξέσπασαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στις νότιες συνοικίες Ασάλι και Καντάμ και Χατζάρ αλ-Ασουάντ και Τανταμούν -- κυρίως περιοχές σουνιτών.

   Κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βαριά πολυβόλα και αντιαεροπορικά πυροβόλα εναντίον ανταρτών που κινούνται βαθιά μέσα στις συνοικίες οπλισμένοι κυρίως με μικρά όπλα και αυτοπροωθούμενες οβίδες. 

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo