Blogger Widgets

Thursday, July 19, 2012

Ο Κουβέλης υπέρμαχος του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου

Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τάχθηκε για άλλη μια υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Αν και είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής....
σαφές εκδηλωμένο ενδιαφέρον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στο 2012 θα γίνουν οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να αποκαλύψει ποιες θα είναι αυτές.

Δεν ξέχασε βέβαια να επιτεθεί (αλίμονο!) εναντίον όλων όσοι τάσσονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι \"υπερασπίζονται μια κατάσταση που είναι συνυπεύθυνη για τα χάλια της χώρας\". Ξεχνά βέβαια ότι η ευθύνη για το πελατειακό κράτος και την κατασπατάληση του κρατικού χρήματος βαρύνει του δύο συνεταίρους του στην συγκυβέρνηση.

Ερωτηθείς ο Φώτης Κουβέλης για το αν η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο στόχος και ότι θα φανεί από την αποτελεσματικότητα του έργου της κυβέρνησης.

1 σχόλια:

Heliotypon said...

Το να χρησιμοποιούμε τον όρο "ξεπούλημα" παραποιεί την πραγματικότητα. Η ιδιωτικόποίηση, δηλαδή το να πουληθούν κρατικές επιχειρήσεις, έχει ως σκοπό την συλλογή κεφαλαίου. Το ότι οι επιχειρήσεις είναι, ενδεχομένως, κερδοφόρες δεν λέει κάτι. Κανείς δεν αγοράζει μιά επιχείρηση που είναι ζημιάρα, εκτός κι αν ξέρει πώς να την κάνει να κερδίζει. Την κερδοφόρα θα αγοράσει της οπίιας τα κέρδη, κάτω από την δημόσια διοίκηση, μπορεί να είναι και λιγότερα από τη δυναμική της. Η λέξη "ξεπούλημα" χρησιμοποιείται κατά κόρον, αλλά δεν βοηθά στην κατανόηση της κατάστασης. Απλώς δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo