Blogger Widgets

Tuesday, July 17, 2012

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ H1N1 ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ GUILLAIN -BARRE

Ως αποτέλεσμα του πανικού που προέκυψε το 2009 με τον ιό H1N1 της γρίπης των χοίρων, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έλαβαν το εμβόλιο H1N1, αλλά ποια είναι αυτά τα εκατομμύρια των ατόμων που μπορεί να μην ήξεραν ότι....
το εμβόλιο θα έφερνε πολυάριθμους κινδύνους.
Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η προστασία και ο φόβος από τη γρίπη των χοίρων αξίζει κάθε κίνδυνο, αλλά αξίζει και την παράλυση;

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιές είναι οι παρενέργειες του εμβολίου, επειδή είναι αρκετά σχετικά (παρόμοια με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο), με το εμβόλιο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για παράλυση των νεύρων στο σύνδρομο Guillain-Barre (GBS)

Παρενέργειες Η1Ν1 εμβόλιο - Παράλυση

Επιστήμονες από το Κεμπέκ, του Καναδά, ανέφεραν πρόσφατα στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης:

Η ασθένεια [σύνδρομο Guillain-Barré] θεωρείται αυτοάνοση και πυροδοτείται από ένα ερέθισμα από εξωτερική αιτία. Το 1976-1977, ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη χορήγηση της γρίπης, (Η1Ν1). Το 2003, το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που ευνόησαν την αποδοχή της αιτιώδους σχέσης μεταξύ του 1976 εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων και του GBS σε ενήλικες.

Οι ερευνητές, επίσης, μίλησαν για μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της γρίπης των χοίρων στο Κεμπέκ κατά τη διάρκεια του 2009, όπου το 57% των 7,8 εκατομμυρίων κατοίκων του Κεμπέκ έλαβε το εμβόλιο H1N1. Μετά την εξέταση όλων των δεδομένων από κλινικές νευρολογίας και νοσοκομεία οξείας φροντίδας που μπορεί να είχαν τα άτομα με σύνδρομο Guillain-Barre, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «ένας μικρός αλλά σημαντικός κίνδυνος του GBS μετά της γρίπης A (H1N1) εμβολιασμού ".Σημειώνοντας ότι το σύνδρομο Guillain-Barré είναι εξαιρετικά σπάνιο από μόνο του, να αποδοθεί σε 2 GBS περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου Η1Ν1.

Το 2009, ένα εντυπωσιακό 50% των ιατρών αρνήθηκαν το εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1 εξαιτίας της στενής σχέσης με δυσμενείς ανησυχίες για την υγεία. Ακόμα κι αν το 50% των γιατρών δεν λάμβαναν το εμβόλιο, πολλοί από αυτούς θα συστήνουν ακόμη τον εμβολιασμό στους ασθενείς τους και πάλι, παρά τις παρενέργειες του εμβολίου Η1Ν1.

Οι προϊστάμενοι κυβερνητικής υγείας, επιβεβαίωσαν τη σύνδεση μεταξύ του Η1Ν1 που περιέχουν οι εμβολιασμοί κατά της εποχικής γρίπης και την ασθένεια των νεύρων γνωστή ως σύνδρομο Guillain-Barré. Όμως, οι πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Η1Ν1 δεν σταμάτησαν τους αξιωματούχους υγείας από την ώθηση του H1N1 εμβολίου επάνω στον πληθυσμό το 2010 και το 2011. Όπως γνωρίζουμε, η σύνδεση μεταξύ του συνδρόμου Guillain-Barre με τα εμβόλια κατά της γρίπης ήταν από τη δεκαετία του 1970.

Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση μιας αναμενόμενης πανδημίας γρίπης των χοίρων το 1976, έδειξαν να σχετίζονται με του GBS και αποσύρθηκαν από τη χρήση. 

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo