Blogger Widgets

Tuesday, July 17, 2012

Η χώρα είναι το μέσον για να βάζουν χέρι στα ευρωκονδύλια!

Για τους ευρωπαϊστές η χώρα μας είναι το μέσο για να βάλουν χέρι στα ευρωκονδύλια και για αυτό δεν τους νοιάζει αν θα καταστραφεί. Τους νοιάζει μόνο να υπάρχει στο ευρώ ακόμη και ως χώρα σφραγίδα.
Η Ευρώπη φτιάχνεται, και μέχρι αυτή να φτιαχτεί επιβάλλεται....
στα έθνη να προσπαθήσουν να την φτιάξουν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Το είδαμε στην διάσωση της Ισπανίας, στις απαιτήσεις του Μόντι, στους αστερίσκους που πρόσθεσε η Ιρλανδία στην απόφαση τις 29-ιουνίου και σε δεκάδες άλλα σημεία.
Στην καθυστερημένη Ελλάδα η Ευρώπη έχει κλειδώσει ως διαδικασία με την είσοδο μας. Άπαξ και “τρουπώσαμε”τελειώσαν όλα όσα μας αφορούσαν. Όλα δείχνουν πως το “Άμα τρουπώσεις, τρούπωσες” είναι κάτι βαθύτερο από ατάκα ελληνικής ταινίας.
Η χώρα μετά την είσοδο στο ευρώ εκσυγχρονίστηκε και απόφυγε την σκληρή δουλειά. Μεταβλήθηκε σε πάροχο υπηρεσιών και μάλιστα κακών δηλαδή σε κακό γραφειοκράτη τυπικό δημόσιο υπάλληλο με εργοδότη την Ευρώπη.
Έκτοται οι ευρω μεταρρυθμιστές και τα παιδιά του εκσυχρονισμού δεν έχουν από τότε κανένα αίτημα πλην ενός: ΛΕΦΤΑ. Αεριτζίδικα λεφτά ή μπικικίνια: Μπαγιόκο ή λιλί! Καμιά μιζούλα και καμιά “δουλίτσα” και όχι κομπίνα λαϊκιστική… αλλά εκσυχρονισμένη…”ντε κομπινε” ένα πράγμα!
Βασικά το μόνο που θέλουν για την χώρα είναι να μην αρθεί η μονιμότητα του ευρώ. Να μας κρατήσουν εντός και να μας πετάνε ένα κομμάτι ψωμί το οποίο θα το αρπάζουν πρώτοι. Κι αν μας ρίχνουν καμιά κλωτσιά ή ένα βρίσιμο που και που δεν πειράζει διότι “Άμα τρουπώσεις, τρούπωσες”.
Για κάποιους απ αυτούς η χώρα μας είναι το μέσο για να βάλουν χέρι στα ευρωκονδύλια και για αυτό δεν του νοιάζει αν θα καταστραφεί αρκεί να υπάρχει στο ευρώ ακόμη και ως χώρα σφραγίδα. Οι υπόλοιποι φοβούνται πως θα αρχίσουν να δουλεύουν στα χωράφια και στις φάμπρικες αν μας βγάλουν από το ευρώ και έτσι απλά ότι πιο παρασιτικό υπάρχει στην χώρα μας υποστηρίζει το ευρώ.
Πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε εκ νέου τη σθεναρή συμπεριφορά που θα τηρεί έναντι της ευρωζώνης και ειδικότερα τα μέλη που ζητούν οικονομική βοήθεια, παρά την όποια οπισθοχώρηση έκανε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28-29 Ιουνίου).
“Κάθε απόπειρα να δηλώσουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι αλλά χωρίς κανέναν έλεγχο κανένα αντάλλαγμα’, κάθε απόπειρα λοιπόν σε ό,τι με αφορά δεν θα είναι τυχερή, δεν θα είναι τυχερή όσον αφορά τη Γερμανία“, τόνισε η κα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF υπερασπιζόμενη πλήρως τα γερμανικά εθνικά συμφέροντα.
Αναφορικά με την Ισπανία, δήλωσε ότι “η ισπανική κυβέρνηση προδήλως είναι ο εγγυητής των βοηθειών στα πλαίσια του προγράμματος για την Ισπανία”, ενώ επέμεινε ότι “δεν ελήφθη καμία απόφαση” περί πιθανής τροποποίησης των κανόνων, που αφορούν τις εγγυήσεις τέτοιων βοηθειών στη διάρκεια του ίδιου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση η Κάτω Βουλή στο Βερολίνο θα ασχοληθεί με το θέμα της οικονομικής βοήθειας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ισπανίας –έως του ποσού των 100 δισ. ευρώ.
Στην ίδια συνέντευξη η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε “την Ελλάδα να σεβαστεί τις συμφωνίες, που συνήψε με την τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ)”.
“Ο σεβασμός των δεσμεύσεων είναι αγαθό πολύ υψηλό”, υπογράμμισε, αναφέροντας ότι θα αναμένει την έκθεση που θα συντάξει η τρόικα, αφού επανέλθει προσεχώς στην Αθήνα, πριν να τοποθετηθεί ως προς την επανάληψη της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo