Blogger Widgets

Thursday, July 19, 2012

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, θέλει το ΔΝΤ


Αίσθηση έχει προκαλέσει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, καθώς το Ταμείο ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστούν χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα του Μνημονίου για την αύξηση....
των εσόδων και την περικοπή των δαπανών.
Η εν λόγω … προτροπή συνιστά εμμέσως πλην σαφώς και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας μικρές αυτές που έχουν γίνει έως τώρα, ενώ σημειώνεται πως η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).
Σύμφωνα με Τα Νέα, συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής το ΔΝΤ διατυπώνει -και μάλιστα στην προστακτική- τις εξής πέντε συστάσεις:
-Καθορίστε και ψηφίστε τα υπολειπόμενα μέτρα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.
-Προχωρήστε σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων και εστιάστε στην πρόληψη της συσσώρευσης καθυστερούμενων υποχρεώσεων εκ μέρους του Δημοσίου.
-Οριστικοποιήστε τη στρατηγική για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και καθορίστε το χρονικό πλαίσιο για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
-Ολοκληρώστε τα σχέδια για την επίλυση του θέματος των κρατικών τραπεζών με τον οικονομικότερο δυνατόν τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των καταθετών.
-Βελτιώστε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από τη μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo