Blogger Widgets

Wednesday, July 18, 2012

Γιατί δεν μένει ο καθένας να φτιάξει το τομαράκι του;

Γιατί πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος σωστός κι όλοι οι άλλοι είναι σκατά; Γιατί προσπαθείς να φτιάξεις τους άλλους για να μπορέσεις....
να είσαι αυτό που θέλεις να είσαι/για να μπορέσεις να ζήσεις όπως θέλεις να ζήσεις;
Μπορείς να μείνεις μόνος; Μόνος με τον εαυτό σου;

Και.. άλλη ερώτηση..

Μπορείς όταν είσαι μόνος να μην χρειάζεσαι… ΤΙΠΟΤΑ; Να νιώθεις καλά έχοντας τίποτα;
Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος το ΜΠΟΡΕΙ.

Αν δεν μπορείς, σημαίνει ότι δεν έχεις φτιάξει εσένα. Αν δεν έχεις φτιάξει εσένα γιατί πιστεύεις ότι σου επιτρέπεται να ασχολείσαι με το να φτιάξεις τους άλλους;
Αν δεν έχεις καταφέρει να επιτύχεις τη μόνη σου υποχρέωση, γιατί πιστεύεις ότι σου αξίζει να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο;

Λένε ότι η ζωή έχει τη μορφή που της δίνεις. Επειδή ο άνθρωπος ό,τι θέλει καταλαβαίνει, νομίζει ότι η ρήση αφορά στα υλικά αγαθά, ή στη σταδιοδρομία, ή στο να κάνει οικογένεια, ή, ή. Λάθος μετάφραση φίλε μου. Η ζωή έχει τη μορφή που της δίνεις σημαίνει: Αν είμαι καλός άνθρωπος μόνο καλοσύνη βλέπω γύρω μου. (Αλλά επειδή το καλό δεν έχει πέραση, πάρε και το κακό:)

Αν φοβάσαι, τα θηρία που σε περιζώνουν όλο και θα γιγαντώνονται. (Και δεν φταίνε τα «θηρία» γι’ αυτό!! ΕΣΥ τα φοβάσαι!! Κι όσο τα φοβάσαι τόσο θα γιγαντώνονται -απλά μαθηματικά.)

Αν είσαι καχύποπτος μόνο πονηρούς θα μαζεύεις γύρω σου. (Κι όχι αναγκαστικά επειδή είναι πονηροί, αλλά επειδή ΕΣΥ τους καθιστάς. Είναι πονηροί απέναντί σου!!)
Αν δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους μόνο αναξιόπιστους θα τρως στη μάπα. (Κι αν σου λάχει κάνας αξιόπιστος δεν θα τον πιστεύεις, οπότε ως αναξιόπιστο θα τον δεις ή θα τον καταντήσεις αναξιόπιστο -απέναντί σου, το ξανατονίζω. Ένας αναξιόπιστος προς εσένα, απέναντι σε κάποιον που τον εμπιστεύεται αλλάζει, γίνεται αξιόπιστος -φερόμαστε ανάλογα με το ποιον έχουμε απέναντί μας.)

Αν είσαι πικραμένος από τη ζωή ολοένα και θα σε απογοητεύει. (Όχι επειδή η ζωή είναι απογοητευτική, αλλά γιατί εσύ δεν βλέπεις τίποτα καλό σ’ αυτήν.)

Αν δεν αντέχεις τη μοναξιά θα διώχνεις όλον τον κόσμο από γύρω σου. (Αλλά και παρέα να ‘χεις δώρον άδωρον, πάλι μόνος θα αισθάνεσαι.)

Αν δεν εκτιμάς ό,τι έχεις, αν είσαι μόνιμα ανικανοποίητος, ακόρεστος θα φύγεις από αυτή τη ζωή. (Όλο κάτι θα σου λείπει για να βρίσκεις άθλια τη ζωή σου. Να ξέρεις όμως ότι άθλια θα την βλέπεις ακόμα και σε παραδεισένια κατάσταση αν βρεθείς. Kι εκεί μόνο τα άθλια θα βλέπεις, γιατί τα άθλια.. τα κουβαλάς!!)

Αυτή είναι η σωστή μετάφραση του «η ζωή έχει τη μορφή που της δίνεις».

Ερώτηση.. Πες ότι σε εκβίαζα με οποιονδήποτε τρόπο για να σε φοβίσω και να υποκύψεις στα ύπουλα σχέδιά μου, αν εσύ ΔΕΝ ΜΑΣΑΓΕΣ, υπήρχε περίπτωση να καταφέρω να σε φοβίσω; (Αυτοερωτήσου αναλόγως και για όλα τα υπόλοιπα.)

Οι άλλοι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα, εσύ απέγινες αυτό που νομίζεις ότι οι άλλοι σε κάνουν (φοβισμένος, δύσπιστος, πικραμένος, παραιτημένος, αχάριστος, κακός, αγνώμονας κλπ).

Μάθε εσένα και θα γνωρίσεις τον πάσα ένα. Εμπιστεύσου εσένα και θα εμπιστεύεσαι όλους. Στηρίξου στα πόδια σου και δεν θα φοβάσαι κανέναν. Αγάπησε εσένα και δεν θα αισθανθείς ποτέ σου μόνος. Δώσε αξία σε σένα και δεν θα ξαναθεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Συγχώρεσε εσένα και θα σου φύγει κάθε πίκρα που «οι άλλοι σου έδωσαν».

Παύση παίζει για άλλη μια φορά. Μας χαρίστηκε χρόνος για ν’ ασχοληθούμε με την μόνη μας υποχρέωση, να φτιάξουμε εαυτόν. Το φταίξιμο θα είναι όλο δικό σου αν τον αφήσεις να πάει χαμένος -δεν θα μπορέσεις να ρίξεις τα βάρη στους άλλους μετά.


 ramnousia

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo