Blogger Widgets

Thursday, July 19, 2012

Καζάνι που βράζει η Ισπάνια!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 65 ΔΙΣ!
ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ 10ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ!
Τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση Ραχόι έχουν ξεσηκώσει ....
τεράστια κύματα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα! Η ισπανική κυβέρνηση, υπογράφοντας «Μνημόνιο» συνεννόησης για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανακοίνωσε ένα πακέτο λιτότητας-μαμούθ ύψους 65 δισ. ευρώ που αφορά στην επόμενη διετία.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και η περικοπή του ποσού και της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας.
Τα δύο μεγαλύτερα ισπανικά συνδικάτα UGT και CCOO έχουν εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη (19/7) συλλαλητήριασε 80 πόλεις ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πορεία στη Μαδρίτη.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθούν και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διοργανώνουνκαθημερινά διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.
«Δεν είναι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι που πλήττονται, είναι χειρότερα για τους ανέργους. Και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εναντίον των μεγάλων περιουσιών» επισημαίνει μια διαδηλώτρια με το όνομα Τερέσα, μια 59χρονη δημόσια υπάλληλος. «Δεν θα εκπλαγώ αν σύντομα έρθει η σειρά και των συνταξιούχων».
Ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των συνδικάτων και άλλων οργανώσεων, οι Ισπανοί συγκεντρώνονταικαθημερινά από τις 11 Ιουλίου, σχηματίζοντας ένα δάσος από μικρά πανό που έχουν μόνο τη λέξη «όχι» και ένα ψαλίδι.
Οι εργατικές ενώσεις έχουν προειδοποιήσει πως μια γενική απεργία θα είναι «αναπόφευκτη» εάν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τα μέτρα που πλήττουν την αγοραστική δύναμη όλων των Ισπανών και δημιουργούν κινδύνους επιδείνωσης της ύφεση. Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία προβλέπουν υποχώρησητου ΑΕΠ κατά 1,7% το 2012.
Στο έδαφος των δυσοίωνων προβλέψεων για την ισπανική οικονομία, οι αγορές εκβιάζουν την κυβέρνηση Ραχόι για την προώθηση της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας. Σήμερα (19/7), οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων επέστρεψαν πάνω από το επικίνδυνο όριο του 7%. Η άνοδος που παρουσίασε το κόστος δανεισμού στη σημερινή δημοπρασία χρέους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
Πιο συγκεκριμένα, η Μαδρίτη κατάφερε να αντλήσει ποσό ύψους 2,98 δισ. ευρώ - κοντά στο ανώτατο όριο του στόχου της - μέσω της πώλησης τίτλων διετούς, πενταετούς και επταετούς διάρκειας των οποίων τα επιτόκια έφτασαν το 5,2%, 6,5% και 6,7% αντίστοιχα. Στην προηγούμενη δημοπρασία τα αντίστοιχαεπιτόκια δανεισμού είχαν φτάσει στο 4,3%, 6,1% και 4,8%.
Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ενισχύονταν νωρίτερα κατά 7,3 μονάδες βάσης στο7,03%, συνεχίζοντας την άνοδο που σημείωναν πριν τη δημοπρασία. Οι αποδόσεις των πενταετών ομολόγων ενισχύονταν και αυτές κατά 10 μονάδες βάσης στο 6,44%.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo