Blogger Widgets

Friday, July 13, 2012

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ
, παρά τη μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε υψηλά επίπεδα προβλέπεται να διατηρηθεί....

αυτή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012.

Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2012 και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βόρειων ανέμων 6 με 8 Μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα :

1. Αύριο Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά σταανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 πιθανώς τοπικάτους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 42 πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου, και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr & www.civilprotection.gr ) προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo