Blogger Widgets

Friday, July 13, 2012

ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ ΤΟ 2012 + 12 ΔΙΣ ΤΟ 2013 ... ΚΑΙ ΒΑΛΕ!

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ!
ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ
 Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τις 24 Ιουλίου προτάσεις....
για μέτρα 3 δις εντός του 2012 και 11,7 δις για τα έτη 2013 και 2014 ή και για τα επόμενα έτη, εφόσον συνομολογηθεί η επιμήκυνση του προγράμματος, επιμήκυνση που απαιτεί πρόσθετη τροϊκανή χρηματοδότηση και αντίστοιχες αποφάσεις από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών.
Η κυβέρνηση φέρεται να θέλει να αποφύγει τη μείωση των μισθών στα ειδικά μισθολόγια και ιδιαίτερα των στρατιωτικών αλλά είναι πολύ αμφίβολο ότι θα το επιτύχει, αφού τα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζει είναι συγκεχυμένης αποτελεσματικότητας και κυρίως «μιας χρήσης», πράγματα που εγείρουν την αντίρρηση της τρόϊκας!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
Στην Αθήνα, διεξήχθη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση των δημοσιονομικών περικοπών ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2012 και 11,7 δισ. ευρώ για τα επόμενα έτη. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των υπουργείων καθώς και επιμέρους συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με άλλους υπουργούς. Ο Στουρνάρας αναμένεται να υποβάλει την Τετάρτη κατάλογο μέτρων και εναλλακτικών προτάσεων στους αρχηγούς των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κυβερνητικοί παράγοντες διευκρίνιζαν μετά τη σύσκεψη ότι για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.
Οσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι από την περασμένη Κυριακή έχουν δοθεί τα ισοδύναμα μέτρα στην τρόικα, η οποία τα μελετά. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, για τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα μέτρα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013, ώστε να μην γίνουν οι περικοπές στις αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχει πέσει και πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Η ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΔΙΑΡΚΗΣ'' ΚΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΔΗΛΟ ΜΕΛΛΟΝ!
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί στο εξωτερικό για διαβουλεύσεις μαζί με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. «Αν θέλουμε το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο της ορκωμοσίας του νέου υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο κ. Σαμαράς είπε: «Έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αν θελήσουμε θα το κάνουμε. Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα». Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αποτίμησε θετικά τη χθεσινή σύσκεψη με τους προέδρουςτου ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Οπως έγινε γνωστό, ζήτησε να υπάρξει και νέα συνάντηση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να εξειδικευθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και για την επαναφορά του προγράμματος σε σωστή τροχιά.
«Όσο καλύτερα δείγματα δείχνει η οικονομία τόσο πιο σύνθετα θέματα θα φέρνουμε προς διαπραγμάτευση με τους εταίρους», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε ουσιαστικά το εξής: δείξτε μας ότι κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βρίσκετε όλο και προσφορότερο έδαφος για διαπραγμάτευση, για αλλαγή όρων της ακολουθούμενης πολιτικής. Αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι διαρκής, θα είναι σε εξέλιξη και σε συνάρτηση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας», εξήγησε.
Χθες, μετά το «ραντεβού» των τριών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης «να προχωρήσει με αποφασιστικότητα πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης» και τόνισε πως «ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί».

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo