Blogger Widgets

Tuesday, July 10, 2012

Ο λαός ψήφισε μνημονικακά ή το πολίτευμα είναι μνημονιακό;

Τα τρία μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μας λένε ότι το μνημόνιο έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αφού αθροιζόμενα τα ποσοστά που έλαβαν τα τρία αυτά κόμματα στις εκλογές της 17 Ιουνίου (29,66% + 12,28% + 6,26%) μας δίνουν συνολικό ποσοστό 48,20%. Όπως λοιπόν ισχυρίζονται....
  μπορεί τα αντιμνημονιακά κόμματα να έλαβαν 51,8%, αλλά πρόκειται για….
μια πανσπερμία κομμάτων χωρίς σημεία επαφής μεταξύ τους και δυνατότητα συγκυβέρνησης.
Όμως η πραγματικότητα δεν είναι τα ποσοστά με τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ελληνικός λαός έγινε ξαφνικά μνημονιακός. Η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη για τα τρία μημονιακά κόμματα και το ξέρουν. Πίσω από τα ποσοστά υπάρχουν οι πραγματικοί αριθμοί των ψυχών και αυτές οι ψυχές είναι εδώ και φωνάζουν.
Αν λοιπόν αθροίσουμε τις ψήφους που πήρε το κάθε ένα από τα τρία μνημονιακά κόμματα (ΝΔ 1.825.609, ΠΑΣΟΚ 755.832, ΔΗΜΑΡ 385.079) έχουμε ότι και τα τρία κόμματα μαζί έλαβαν 2.966.520 ψήφους. Το πραγματικό ποσοστό των ψήφων αυτών στο συνολικό εκλογικό σώμα που είναι 9.951.970 είναι μόλις 29,80% !!!!! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική δύναμη των μνημονιακών ψήφων στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Αυτό όμως είναι και το σάπιο και διεφθαρμένο πολίτευμα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τους αντιδημοκρατικούς εκλογικούς του νόμους και τα bonus του.. Ένα 29,80%, οδηγεί σε εξαθλίωση, σε αυτοκτονίες και σε αφανισμό το υπόλοιπο 70,2% του λαού.
Ας χαιρόμαστε το «δημοκρατικό» μας πολίτευμα.



hassapis-peter

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo