Blogger Widgets

Friday, July 6, 2012

Η ΔΕΗ ηλεκτρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας

Αγκάθι παραμένουν για τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, λίγο πριν την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, οι αποκρατικοποιήσεις και ιδιαίτερα το ζήτημα της ΔΕΗ, λόγω ενστάσεων....
που έχουν διατυπωθεί κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ υποστήριζαν ότι το θέμα που παρέμενε σε εκκρεμμότητα ήταν οι ακριβείς διατυπώσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς τονίζουν ότι συμφωνούν με ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων όπως ο ΟΠΑΠ αλλά εγείρουν ενστάσεις επιχιερήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν σχέση με τα δίκτυα και την ενέργεια. Έτσι, εξ αντικειμένου, στην ίδια κατηγορία με τη ΔΕΗ μπαίνει και το ζήτημα των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε συμμαχίες στρατηγικού χαρακτήρα και όχι σε απαυθείας πώληση των εν λόγω ΔΕΚΟ.

Μάλιστα εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει λεπτομερής αναφορά στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για καλύτερη μελέτη της κάθε περίπτωσης χωριστά.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα και οι τελευταίες πληροφορίεςεπιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, το απόγευμα, θα κάνει μία αναφορά και στην περίπτωση της ΔΕΗ, με βασικό στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς ο εξωτερικό ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για άμεση μείωση του κράτους και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία.

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν η διατύπωσή του θα είναι τέτοια που θα διαταράσσει τις λεπτές ισορροπίες στην τρικομματική κυβέρνηση.



Voria 

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo