Blogger Widgets

Monday, July 2, 2012

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και το απέδειξε και φέτος, καθώς η Ισπανία νίκησε στον τελικό του EURO 2012 την Ιταλία με 4-0  (14' Σίλβα, 41' Αλμπα, 84' Τόρες, 88' Μάτα) και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχόμενη μετά το 2008.
Είναι πραγματικά μοναδικό και ιστορικά δύσκολο να επαναληφθεί....
το επίτευγμα των Ισπανών που έχουν κατορθώσει και μετρούν τρεις σερί κατακτήσεις τίτλων δύο σε Euro (2008, 2012) και ενδιάμεσα μια κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου (2010).
Παρέμειναν όμως πανάξια στο θρόνο τους οι Ισπανοί, προσφέροντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επιπέδου... Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κάκιστης μέρας που βρέθηκαν οι Ιταλοί, πέρασαν ένα απρόσμενα ακόμα και για αυτούς, εύκολο βράδυ. Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα οι σκόρερ των θριαμβευτών που δεν σταμάτησαν να... κυνηγούν το γκολ, ακόμα και όταν οι Ιταλοί πέταξαν λευκή πετσέτα, αφού έμειναν υποχρεωτικά με δέκα παίκτες, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, μετά τον τραυματισμό του Μότα στο 62.
Τις προθέσεις του και μάλιστα ξεδιάντροπα από την ανακοίνωση και επίσημα των ενδεκάδων, έδειξε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, καθώς κλείνοντας για μία ακόμα φορά τα αυτιά στα κακεντρεχή (με αρκετή πάντως δόση αλήθειας) σχόλια για το στυλ παιχνιδιού της Ισπανίας, «ξέχασε» πάλι τον καθαρόαιμο φορ στον πάγκο!
Κόντρα ωστόσο σε αυτούς που είχαν ήδη αρχίσει (πριν την πρώτη σέντρα) να «γλυκοκοιτάζουν» το τηλεκοντρόλ, αναμένοντας ένα ακόμα εκνευριστικό και κυρίως... ατελείωτο ισπανικό passing game, αλλά πάνω από όλα κόντρα στο επιθετικό (και ενάντια στη φύση τους) παιχνίδι των Ιταλών, οι «φούριας ρόχας» θύμισαν κάτι από Μπαρτσελόνα (πώς όχι βέβαια όταν στην αρχική τους ενδεκάδα φιγουράριζαν έξι «μπλαουγκράνα»)!
Απαντώντας στις ιταλικές επιθετικές πρωτοβουλίες με τί άλλο από κατοχή μπάλας που όσο πέρναγε η ώρα άγγιζε... χουντικά ποσοστά, προσπαθώντας αργά και... βασανιστικά να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπουφόν, οι Ισπανοί τελικά τους βρήκαν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο!
Η απειλή του Τσάβι έτσι μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Φάμπρεγκας στο 10΄ (το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), έγινε... πράξη τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ινιέστα με εξαιρετική κάθετη έβγαζε στην πλάτη της ιταλικής άμυνας τον Φάμπρεγκας, ο οποίος με της σειρά του «σημάδευε» από τα δεξιά το κεφάλι του Σίλβα! Το μόνο έτσι που είχε να κάνει ο μέσος της Σίτι για να ανοίξει το σκορ ήταν απλά να μην... σκύψει! Και όχι μόνο δεν το έκανε , αλλά ανάγκασε θεατές και αντιπάλους να υποκλιθούν για τον σπάνιας ομορφιάς συνδυασμό των συμπαικτών του που μετουσίωσε σε τίναγμα των διχτύων!
Και αφού πήραν αυτό που ήθελαν οι ποδοσφαιριστές του Ντελ Μπόσκε «στρογγυλοκάθισαν» στο μαξιλαράκι του υπέρ τους σκορ, ενώ ακόμα και αν οι Ιταλοί έδειξαν διάθεση να τους... ξεβολέψουν κυρίως με τον Κασάνο, το μόνο που κατάφεραν (κυρίως με σουτ του Κασάνο) ήταν απλά να «κουρνιάζει» περισσότερη ώρα πλέον η μπάλα στα πόδια τους ή να επιβεβαιώσουν είτε τη σταθερότητα του Κασίγιας, είτε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του!
Σαν να μην έφθανε αυτό, οι γείτονες έπεσαν για μία ακόμα φορά θύμα της εκπληκτικής μέρας που βρέθηκαν οι μέσοι (λες και υπήρχε επιθετικός) της Μπαρτσελόνα, εεε της Ισπανίας, καθώς ήταν ο Τσάβι αυτή τη φορά που έκρυψε την μπάλα, πριν την εμφανίσει ξανά πίσω από τους Ιταλούς αμυντικούς και «φάτσα» στον Μπουφόν, δίνοντας την ευκαιρία στον Άλμπα (από τον οποίο ξεκίνησε όλη η προσπάθεια!) να «σκάσει» με πλασέ τη δεύτερη... σφαλιάρα σε αυτή του πορτιέρο της Γιούβε!
Πηγαίνοντας πλέον με ξεκάθαρο προβάδισμα στα αποδυτήρια, οι Ισπανοί βγήκαν από αυτά με άλλον... αέρα, καθώς όχι μόνο δεν έδειξαν να... μασάνε από τη «μετάγγιση» επιθετικότητας του Πραντέλι και τις απειλές του Ντι Νατάλε (γέννημα θρέμμα της) αλλά διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Προένσα, έκλεισε τα μάτια του στο πέναλτι - χέρι Μονούτσι σε κεφαλιά του Ράμος, οι Ιταλοί έκλεισαν τα δικά τους για να προσευχηθούν ώστε το σκορ να μην πάρει ντροπιαστικές διαστάσεις, όταν ο Μότα μετά από πέντε λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί, κατευθυνόταν λόγω τραυματισμού και πάλι στα αποδυτήρια (μόλις στο 62΄) και ενώ οι ιταλικές αλλαγές είχαν «κλείσει»!
Προσευχές που τελικά δεν εισακούστηκαν από την... Μαντόνα, καθώς ο Τόρες εκμεταλλευόμενος, όχι μία, αλλά δύο ακόμα κάθετες, πρώτα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (84΄), για να σερβίρει τέσσερα λεπτά αργότερα (88΄), ένα ακόμα γκολ στον Μάτα ο οποίος δεν φάνηκε ακατάδεκτος, «γράφοντας» το τελικό 4-0!

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo