Blogger Widgets

Thursday, June 21, 2012

"Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι το 4ο Ράϊχ" και η "δικαίωση" του Γκέμπελς. Ποιος πολιτικός τα είπε

“Μπορούμε να δεχτούμε ένα “κούρεμα” του χρέους των Γερμανών προς την Ελλάδα,στο χρέος που έχει το Βερολίνο από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο”.
Ο Μανώλης Γλέζος 89 ετών δεν το βάζει κάτω και σε συνέντευξή του στο Reuters επαναφέρει το θέμα των γερμανικών χρεών προς την Ελλάδα,παρά την αρνητική εξέλιξη της απόφασης της Χάγης.

“Οι Γερμανοί μας οφείλουν χρήματα....

είπε ο Γλέζος στο Reuters αναφέροντας ένα ποσό 162 δις ευρώ.Το ποσό αποτελεί άθροισμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου προς τη Γερμανία.

Ο Γλέζος στη συνέντευξή του απορρίπτει κατηγορηματικά τους γερμανικούς ισχυρισμούς που λένε ότι “πληρώσαμε τα χρέη μας” και λέει ότι “η κ.Μέρκελ θέλει να εκδικηθεί τον ελληνικό λαό επειδή ήταν ο πρώτος που αντιστάθηκε στο Γ΄Ράϊχ”.

Ο Μανώλης Γλέζος υπενθύμισε ότι ο Γιόζεφ Γκέμπελς ο επικεφαλής προπαγάνδας του Χίτλερ είχε γράψει το 1943 ένα άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Das με τίτλο:”Το έτος 2000”.

"Σε αυτό το άρθρο, είχε προβλέψει ότι το έτος 2000, η ​​γερμανική κουλτούρα και ο πολιτισμό ς θα είναι ο πιο ισχυρός στην Ευρώπη. Η εκτίμησή του έπεσε μόνο 10 χρόνια έξω”,λέει ο Γλέζος.

Στο Reuters μίλησε και ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος ο οποίος είπε ότι το όνειρο των Ελλήνων για την ΕΕ ήταν πολύ διαφορετικό.”Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια ένωση χωρών και λαών κι όχι το τέταρτο Ράϊχ”! 



0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo