Blogger Widgets

Thursday, June 28, 2012

Ο Σούπερ… Μάριο έστειλε την Ιταλία στον τελικό

Τελικά αποδείχθηκε πως η Γερμανία δεν είναι ανίκητη.  Ο Μπαλοτέλι ήταν… μαύρο πιστόλι και με δύο γκολ στο 20′ και στο 31′  επικάτησε με 2-1 της ομάδας του Χόακιν Λεμπ.
Το μόνο που κατάφερε η Γερμανία ήταν  να μειώσει το σκορ σε 2-1, χάρις το πέναλτι του Μεσούτ Οζίλ.
Γενικότερα η Ιταλία ήταν εξαιρετική, καθώς πέραν των όμωρων τερμάτων του Μπαλοτέλι κυρίευσε....
στον αγωνιστικό χώρο έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ έβγαλε πολλές εντυπωσιακές φάσεις ντρίμπλες και πάσες στο κέντρο, κυρίως με τον Πίρλο πρωταγωνιστή.
Η Γερμανία λίγο έλειψε να… αναστηθεί στις καθυστερήσεις, καθώς στο 92′ κέρδισε πέναλτι με το χέρι του Μπαλτζαρέτι, αλλά με τους Ιταλούς να αδικούνται, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Κλόζε στον αμυντικό της Παλέρμο.
Ο Μεσούτ Οζίλ ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2, δίνοντας απλά έντονο ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Πως παρατάχθηκαν Γερμανία και Ιταλία
Η Γερμανία μετά το… διάλειμμα με την Ελλάδα επέστρεψε στην γνωστή 11άδα, αλλά με μία αλλαγή, τον Τόνι Κρόος στην θέση του Τόμας Μίλερ.
Στο τέρμα λοιπόν ο Νόιερ, δεξί μπακ ο Τζερόμ Μπόατενγκ, αριστερό ο Λαμ και στόπερς οι Χούμελς και Μπάντστουμπερ. Στο κέντρο οι Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ, δεξιά ο Κρόος, αριστερά ο Ποντόλσκι, στο κέντρο ο Μεσούτ Εζίλ και κορυφή ο Μάριο Γκόμεθ.
Στην Ιταλία ο Κιελίνι επέστρεψε από τραυματισμό και κάλυψε τον κενό του ανέτοιμου, Αμπάτε, αλλά ξεκίνησε αριστερά στην άμυνα και ο Μπαλτζαρέτι μετατέθηκε… δεξιά.
Τερματοφύλακας για τους «ατζούρι» ο Μπουφόν, στο κέντρο της άμυνας οι Μπαρτζάλι και Μπονούτσι, ενώ όπως προαναφέραμε δεξί μπακ ο Μπαλτζαρέτι και αριστερό ο Κιελίνι. Στο κέντρο ο Πίρλο, δεξιά του ο Μαρκίζιο, αριστερά του ο Ντε Ρόσι και μπροστά του ο Μοντολίβο, ενώ στην επίθεση δίδυμο οι Κασάνο και Μπαλοτέλι.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Από εκτέλεση κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ στο 5′ προήλθε η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης για την Γερμανία, με τον Ματς Χούμελς να κάνει την κοντινή προβολή και τον Αντρέα Πίρλο να σταματά την μπάλα σχεδόν πάνω στην γραμμή.
Λίγο έλειψε στο 12′ να πετύχει αυτογκόλ ο Αντρέα Μπαρτζάλι με την μπάλα να χτυπά στα πόδια του μετά την απόκρουση του Μπουφόν σε σέντρα του Τζερόμ Μπόατενγκ, ενώ μετά το κόρνερ ο Ιταλός πορτιέρο απέκρουσε το σουτ του Τόνι Κρόος.
Η Ιταλία απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Ρικάρντο Μοντολίβο έξω από την περιοχή στο 17′, με τον Μάνουελ Νόιερ να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία το σουτ του Αντόνιο Κασάνο, αλλά στο 20′ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος άνοιξε το σκορ.
Ο Αντόνιο Κασάνο με καταπληκτική προσπάθεια από αριστερά «χόρεψε» τον Ματς Χούμελς και έκανε την σέντρα με το αριστερό, ο Μπαλοτέλι νίκησε κατά κράτος τον Χόγλκερ Μπάντστουμπερ, πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, κάνοντας το 1-0 για τους «ατζούρι».
Το πλασαριστό αδύναμο σουτ του Μεσούτ Εζίλ στο 27′ μπλόκαρε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, στο 30′ πέρασε αρκετά μέτρα άουτ το μακρινό σουτ του Κρόος, ενώ απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο της Γιουβέντους το μακρινό σουτ του Κεντίρα στο 35′.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι «χτύπησε» ξανά στο 36′ και πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο το δεύτερο τέρμα του στο ματς, κάνοντας το 2-0 για την Ιταλία.
Μετά τον Κασάνο, ένας άλλος παίκτης της Μίλαν, ο Ρικάρντο Μοντολίβο ήταν αυτήν την φορά ο δημιουργός του γκολ, κάνοντας εξαιρετική μακρινή μπαλιά και έβγαλε τον Μπαλοτέλι τετ-α-τετ με τον Νόιερ, τον οποίο και «εκτέλεσε» με πανίσχυρο σουτ ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι από το ύψος της περιοχής, «καρφώνοντας» την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της γερμανικής εστίας.
Το δεύτερο ημίχρονο
Ο Γιόαχιμ Λεβ στο ημίχρονο έβγαλε τους Μάριο Γκόμεθ και Λούκας Ποντόλσκι και έβαλε στην 11άδα τους Μίροσλαβ Κλόζε και Μάρκο Ρόις, με τον τελευταίο να απειλεί στο 48′, αλλά τον Μπουφόν να μπλοκάρει το σουτ του.
Τεράστια ευκαιρία έχασε η Γερμανία στο 49′, με τον Φίλιπ Λαμ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή από πάσα του Κρόος, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ιταλών.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 60′ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 62′ ο Μπουφόν έκανε εξαιρετική απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Ρόις, με την μπάλα μάλιστα μετά το χέρι του Μπουφόν να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι πριν περάσει κόρνερ
Η Ιταλία «έκρυψε» την μπάλα στο 67′ και έπειτα από το «ένα-δύο» του Κλάουντιο Μαρκίζιο με τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι, ο πρώτος σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.
Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Μαρκίζιο στο 75′, καθώς μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού γλίστρησε ο Χούμελς βρέθηκε μόνος, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ θα μπορούσε νωρίτερα να είχε πασάρει στον Αντόνιο Ντι Νατάλε που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι.
Μετά από αρκετές εντυπωσιακές πάσες και ντρίμπλες των Ιταλών χωρίς να έρθει τελικά το τρίτο γκολ, στην απέναντι εστία το σουτ του Τόνι Κρόος πέρασε ψηλά άουτ στο 80′, άστοχο ήταν και αυτό του Ντιαμάντι στο 81′.
Στο 82′ ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έφυγε μόνος στην αντεπίθεση επέλεξε δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία αλλά αστόχησε, ενώ στην επόμενη φάση το γκολ του Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι δεν μέτρησε λόγω οφ-σάιντ.
Στο 92′ ο Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι έκανε χέρι στην περιοχή και ο Γάλλος διαιτητής έδωσε πέναλτι, με το οποίο η Γερμανία μείωσε με τον Μεσούτ Εζίλ.
Πάντως πριν το χέρι του Μπαλτζαρέτι ο Κλόζε του είχε κάνει φάουλ τραβώντας του την φανέλα, αλλά δεν το είδε ο Στεφάν Λανουά.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo