Blogger Widgets

Saturday, June 30, 2012

Θέμα χρόνου η αποχώρηση από την μνημονιακή κυβέρνηση ή η κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ

Οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ήδη γεγονός πριν καν την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή: Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης με δήλωσή του επέκρινε τον Α.Σαμαρά για το περιεχόμενο της επιστολής του προς τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας....
ότι «Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί«απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».


Επιπλέον, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα ανησυχητικό" ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί "επαναδιαπραγμάτευση""όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών".

"Η προτροπή ότι «βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του προγράμματος», αποτελεί σαφή και πλήρη υποβάθμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του δεύτερου Μνημονίου", συμπλήρωσε.
Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι "είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή" και κατέληξε τονίζοντας ότι "απαίτηση της κοινωνίας είναι η απαγκίστρωση από τις δυσμενείς δεσμεύσεις του μνημονίου. Σταδιακή βέβαια, αλλά συγκεκριμένη και σταθερή".
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Ο Α.Σαμαράς συμπεριφέρεται όντως σα να μην έχει αλλάξει τίποτα από την προ της 6ης Μαΐου κυβέρνηση και βέβαια έχει ξεχάσει το 18,85% που είχε πάρει το κόμμα του σ'εκείνες τις εκλογές. Θεωρεί ότι το 29,65% που πήρε στις 17 Ιουνίου του δίνει το δικαίωμα να μιλάει για συνέχιση Μνημονίου.
Δεν τον έκαναν σοφότεροι οι περιπέτειες των πρώτων ημερών της κυβέρνησης και επιδεικνύει μια εικόνα ενός εξαιρετικά συστημικού ηγέτη, ο οποίος δεν διστάζει να τοποθετήσει ως επικεφαλή του κρίσιμου υπουργείου Οικονομικών ένας εκπρόσωπο ενός καταδικασμένου, πολλάκις από τους πολίτες συστήματος.
Είναι σαφές ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι το ποσοστό της 17ης Ιουνίου το έλαβε γιατί απέναντί του βρισκόταν ένας ανώριμος ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα δεν ήθελε να κυβερνήσει, τώρα.
Όπως και το βράδυ των εκλογών "σφυρίζει" αδιάφορα στο άκουσμα της λέξης "επαναδιαπραγμάτευση". Θεωρεί το κυβερνητικο σχήμα αρκετά ανθεκτικό.
Η δήλωση Βουδούρη, είναι μόνο η αρχή. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το "πουλόβερ" που λέγεται ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται. Πολύ σύντομα ο Φ.Κουβέλης ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα μείνει με μία σκελετωμένη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ ήταν από την αρχή της ύπαρξής της η εφεδρεία ή ο "δούρειος ίππος" του Μνημονίου, μόνο που αυτοί είναι ρόλοι μιας χρήσεως...
Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το αργότερο πριν βγει ο χειμώνας, το σκηνικό θα έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα: Αν υπάρχει περίπτωση ελληνικής διάσωσης και αν η χώρα οδεύσει σε νέες εθνικές εκλογές την άνοιξη και πάλι...


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo