Blogger Widgets

Friday, June 29, 2012

Μείζον θέμα από την επιστολή Σαμαρά> Ακυρώνει την Εθνική Διαπραγμάτευσης και τη ΔΗΜΑΡ. Στον αέρα οι κοινοί όροι της συγκυβέρνησης!

Προκύπτει μείζον θέμα από την επιστολή Σαμαρά, την οποία ανέλαβε να παραδώσει ο Κάρολος Παπούλιας σε εταίρους και δανειστές μας, στη διαρκεια του Eurogroup. Η επιστολή, που θα μπορούσε να είχε γραφτεί ακόμη και από τον Σόιμπλε, αποδέχεται το Μνημόνιο στο σύνολό του καθώς και την πιστή εφαρμογή του. Ψελλίζει δυο τρεις λέξεις για ορισμένες «αναγκαίες....

τροποποιήσεις»  και εδώ εξαντλείται η σκληρή επαναδιαπραγμάτευση.

Με την συγκεκριμένη επιστολή ο Σαμαρά>

1ον) Ακυρώνει το πρόγραμμα σύγκλησης των 3 που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

2ον) Ακυρώνει την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης που προανήγγειλε ο Βενιζέλος.

3ον)Ακυρώνει την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση μια και το κόμμα του Κουβέλη-που στο μεταξύ πάει για διάλυση-είχε θέσει συγκεκριμένες προυποθέσεις συμμετοχής.

4ον) Ακυρώνει τους άλλους 2 ηγέτες με τους οποίους υποτίθεται ότι θα έδιναν την μάχη από κοινού. Λογικά η επιστολή θα έπρεπε να φέρει και τα ονόματα των Βενιζέλου-Κουβέλη, σε περίπτωση που συμφωνούσαν από κοινού το περιεχόμενο.

Μετά την σημερινή εξέλιξη είναι θεωρητικά πολύ δύσκολο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να παραμείνουν ως εταίροι στη κυβέρνηση.



Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Η επιστολή στα αγγλικά

As I have already informed you, I will unfortunately not be able to attend the current European Summit, due to an eye operation I had to undergo. Greece will be represented by the President of the Hellenic Republic, Mr. Karolos Papoulias.

With this letter I would like to reassure you that Greece is absolutely determined to fulfill its obligations emanating from the recent bail-out agreement.

The new Government of Greece accepts ownership of the adjustment Programme and is fully committed to its targets, its objectives and all its key policies.

I will speed up the implementation of the Programme with special emphasis on the Privatisation agenda.

Of course, there is a question of some necessary modifications to the Programme in order to control unprecedented unemployment and halt the devastating recession Greece is going through for the fifth consecutive year. This would also ensure that all targets are met.

I am looking forward to meeting you, as soon as my medical doctors allow me to travel.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo