Blogger Widgets

Saturday, June 30, 2012

Τρόμος στην εφορία-Απο το κίνημα «δεν πληρώνω» στο κίνημα «δεν δηλώνω»

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το ενδεχόμενο πολλοί φορολογούμενοι να μην υποβάλουν....
φέτος φορολογικές δηλώσεις για να αποφύγουν την πληρωμή των υπέρογκων φόρων που αναμένεται να προκύψουν.
Σύμφωνα με ρεπορταζ του Ελεύθερου Τύπου, οι ενδείξεις, για μια τέτοια συμπεριφορά από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων είναι ισχυρές, καθώς μέχρι χθες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων, τη στιγμή που η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 16 Ιουλίου.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προετοίμασαν ένα σχέδιο για τον άμεσο εντοπισμό και το στενό «μαρκάρισμα» όσων φορολογουμένων δεν τις υποβάλλουν εντός της προθεσμίας, προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των φορολογικών εσόδων από το ενδεχόμενο μιας μαζικής άρνησης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος,
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι παραβάτες θα εντοπίζονται άμεσα και θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΥΟ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo