Blogger Widgets

Wednesday, June 27, 2012

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ζητούν απαντήσεις από τον νέο υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα

από το Γραφείο Τύπου

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την εξής κοινή δήλωση...«Με την τοποθέτηση του κ.Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, επικαιροποιούνται βασικά ερωτήματα....
για μία περίεργη ΜΚΟ, που παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δημοσιεύματα, αναρτήσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αναφέρονται σε ΜΚΟ που χρεώνεται στη σύμπραξη ΓιάννηΣτουρνάρα - Στέφανου Μάνου και η οποία "σκοπό έχει να καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".

Σύμφωνα, πάντα με τα δημοσιεύματα, η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβούλων επ’ αμοιβή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα, να δώσει άμεσες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιά η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

2. Ποιός φορέας την χρηματοδοτεί.

3. Ποιά είναι η ακριβής δραστηριότητά της.

4. Ποιές οι σχέσεις της με την Roland Berger.

Εάν ο Υπουργός Οικονομικών κρίνει ότι δεν θέλει να απαντήσει, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιφυλάσσονται να φέρουν το θέμα στη Βουλή, όπως θα φέρνουν προς κοινοβουλευτικό έλεγχο οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαφάνεια και φυσικά, την δημόσια περιουσία». 

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo