Blogger Widgets

Wednesday, June 27, 2012

Αρχηγός ρωσικού Ναυτικού: "Δεν θα εγκαταλείψουμε την Συρία - Θα δώσουμε μάχη"

Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Συρία, αντιθέτως θα δώσει μάχη για να κρατήσει τη βάση της στην Ταρτούς, σύμφωνα με δήλωση του από τα πλέον επίσημα χείλη του ναυάρχου, Viktor Chirkov του από τις 6 Μαΐου αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού. Η ναυτική βάση στην Ταρτούς αποτελούσε την δεκαετία του 1970 την μόνιμη βάση του....
σοβιετικού Ναυτικού και εξυπηρετούσε τον στολίσκο της Μεσογείου (για την ακρίβεια αποτελούσε την βάση της 5ης επιχειρησιακής ναυτικής δύναμης).
Μετά από 20 χρόνια απουσίας το ρωσικό Ναυτικό με προσωπική πρωτοβουλία του πρόεδρου Β.Πούτιν αποφάσισε να επιστρέψει στα ζεστά νερά της Μεσογείου εκσυγχρονίζοντας την υποδομή που υπήρχε στο λιμάνι της Ταρτούς.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια εργασίες εκβάθυνσης του λιμένος, ανακατασκεύασαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις, και τα κτίρια για την φιλοξενία των ρωσικών πληρωμάτων ενώ για την προστασία της βάσης σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 PMU-2.

Όπως στο παρελθόν είχε δηλώσει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού σκοπός των εργασιών αναβάθμισης του λιμένος της Ταρτούς είναι η υποστήριξη ακόμα και του αεροπλανοφόρου Kuznetsov οποίο μαζί με την ναυτική δύναμη που το συνόδευε είχε επισκεφτεί αυτό το χειμώνα την Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Ναυτική δύναμη είχε πραγματοποιήσει γυμνάσια με το συριακό Ναυτικό στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Δύση και τους Άραβες συμμάχους της ότι η Συρία είναι πολύτιμη για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή.

Επιπλέον το λιμάνι της Ταρτούς αποτελεί την ενδιάμεση στάση των ρωσικών πλοίων των στόλων της Μαύρης θάλασσας και του βορείου Ωκεανού στο ταξίδι τους προς την Αραβική θάλασσα όπου το ρωσικό Ναυτικό συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ηχώ της Μόσχας" (και το Ρία Νοβόστι) ο Viktor Chirkov : "Δεν έχουμε σχέδια να εγκαταλείψουμε τη βάση μας στην Ταρτούς, αυτή τη βάση τη χρειαζόμαστε, είναι λειτουργική, και θα συνεχίσει να είναι επιχειρησιακή".

Σημειώνεται ότι επίκειται η αναχώρηση από τη Σεβαστούπολη 3 αποβατικών και ενός βοηθητικού όπως έχει ήδη αναφέρει το defencenet.gr.


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo