Blogger Widgets

Thursday, June 28, 2012

Πολωνία: «Τραγωδία» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση ολόκληρης της Ε.Ε., προειδοποίησε υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολωνίας....
Ελζιμπιέτα Μπιενκόφσκα, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.
H Πολωνή υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι το να τεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ θα αποτελούσε τραγωδία για τους Έλληνες και πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αθήνα με τη νέα κυβέρνηση και σε σχέση με το θέμα αναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος λιτότητας.
Η κ. Μπιενκόφσκα τόνισε παράλληλα την ανάγκη στενότερης συμπόρευσης των κοινοτικών κρατών για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο, όπως είπε, «δεν μπορούν να επιβιώσουν οι χώρες μόνες τους».
Ασκησε επιπλέον κριτική στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι παρέλειψαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, αντίθετα, όπως υποστήριξε, η Πολωνία δεν δίστασε να προβεί σε ευρείες αλλαγές, όπως πρόσφατα την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
Παρατήρησε τέλος ότι οι υπερχρεωμένες χώρες δεν χρησιμοποίησαν, όπως η Πολωνία, κοινοτικές επιδοτήσεις, για παράδειγμα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για να τονώσουν την οικονομία τους και να επενδύσουν περισσότερο στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo