Blogger Widgets

Monday, June 18, 2012

Με Κριστιάνο στους «8» η Πορτογαλία!

Σεφτέ στα γκολ έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Euro 2012 που σκόραρε δις και σημάδεψε τα αντίπαλα δοκάρια ισάριθμες φορές κι οδήγησε την Πορτογαλία στους «8» της διοργάνωσης, εκεί που θα αντιμετωπίσει την πρώτη του Α’ Ομίλου, Τσεχία!
Ο κάπτεν της Πορτογαλίας απάντησε με μια εμφατική εμφάνιση στους επικριτές του την κατάλληλη στιγμή κι οδήγησε....
την Εθνική ομάδα της χώρας του στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.
Μετά το τελικό 2-1 οι Ιβηρες υποχρέωσαν τους Ολλανδούς στην τρίτη τους ήττα στον όμιλο και τους έστειλαν πρόωρα στη βάση τους! Κορυφαίος του αγώνα ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ από πλευράς «οράνιε» ο Φαν ντερ Φάαρτ ήταν κορυφαίος έχοντας γκολ και δοκάρι…
Οι Ολλανδοί ήταν αναγκασμένοι να τα παίξουν όλα για όλα κι ο Μπερτ Φαν Μάρβικ, αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τα δυο προηγούμενα ματς. Ο Φαν ντερ Φάαρτ αντικατέστησε τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο Χούνταλααρ τον Αφελάι κι ο Φλάαρ τον Χάιτινχα στο κέντρο της άμυνας.
Αντίθετα ο Πάουλο Μπέντο εμπιστεύτηκε τους 11 που ξεκίνησε τόσο στο ματς με τους Δανούς όσο και στο προηγούμενο με την Γερμανία.
Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, καθώς το δυνατό τους ξεκίνημα απέφερε καρπούς. Στο 11′ ο Φαν ντερ Φάαρτ, που ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση κινήθηκε έξω από την περιοχή, βρήκε λίγο χώρο και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε».
Οι Πορτογάλοι ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν αφόρητα για την ισοφάριση, βγάζοντας τέσσερις φάσεις μέχρι το 25′ με τον Ρονάλντο να έχει ένα δοκάρι και να βλέπει τον Στεκέλενμπουργκ να του λέει εντυπωσιακά «όχι» σε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημά του και η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω και «μύριζε» γκολ. Τελικά οι Ιβηρες που είχαν πάρει… φόρα και είδαν ότι η Ολλανδία έμπαζε για τα καλά πίσω, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 28′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έκανε σεφτέ στο Euro 2012.
Ο αρχηγός της Πορτογαλίας, πήρε εξαιρετική κάθετη από τον Ζοάο Περέιρα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Μετά το δυνατό ξεκίνημα των Ολλανδών λοιπόν, οι Πορτογάλοι πήραν τα ηνία του αγώνα και πολιορκούσαν την εστία του Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος έκανε 2-3 εξαιρετικές αποκρούσεις και κράτησε τους «οράνιε» στο ματς. Μετά το 35′ ο φρενήρης ρυθμός κόπασε, ωστόσο, οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα και το σφύριγμα του Ριτσόλι για την ανάπαυλα τους βρήκε σε θέση ισχύος.
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες δεν κυνήγησαν με θέρμη το γκολ από τα πρώτα λεπτά, όπως έγινε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Ολιβέιρα αντί του Πόστιγκα στο 64′, ενώ στο 67′ ο Φαν Μάρβικ έβγαλε τον Βίλεμς κι έριξε στο ματς τον Αφελάι για να δώσει περισσότερη ώθηση στην επίθεση των «οράνιε» κι έπαιξε με τρεις στην άμυνα.
Η πρώτη αξιόλογη φάση του β’ μέρους, ωστόσο, ήρθε στο 66′ σε μια κόντρα των Πορτογάλων με τον Ρονάλντο να βγάζει σε θέση φορ τον Κοεντράο, όμως και πάλι ο Στεκέλενμπουργκ φώναξε «παρών».
Οι Ιβηρες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά των Ολλανδών κι έβγαζαν κόντρες με τον Νάνι να χάνει απίστευτο τετ α τετ στο 72′ έπειτα από πάσα του Ρονάλντο, με τον Στεκέλενμπουργκ να λέει και πάλι «όχι»!
Ωστόσο, οι Ολλανδοί «λύγισαν» στο 74′ όταν σε μια ακόμα κόντρα, ο Ρονάλντο έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Νάνι κι από κοντά νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ «σφραγίζοντας» την πρόκριση των Πορτογάλων.
Ο Φαν ντερ Φάαρτ προσπάθησε να απαντήσει, όμως στο 82′ είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο να παίρνει την πρόκριση και να συναντά στους «8» την Τσεχία, ενώ οι Ολλανδοί με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς επιστρέφουν με σκυμμένα κεφάλια στη βάση τους…
sentragoal

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo