Blogger Widgets

Friday, June 22, 2012

Η Ουρουγουάη νομιμοποιεί την πώληση ινδικής κάνναβης…

Ένα νομοσχέδιο, που επιτρέπει την παραγωγή και πώληση της ινδικής κάνναβης από το Δημόσιο, ετοιμάζεται να συζητηθεί στη Βουλή της Ουρουγουάης. Μέχρι σήμερα είχε νομιμοποιηθεί μόνο η χρήση του φυτού, αλλά τώρα η Ουρουγουάη ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα της Ν. Αμερικής που θα νομιμοποιήσει και την πώλησή του, με στόχο τον «αυστηρό κρατικό έλεγχο στην πώληση και διανομή» της ινδικής κάνναβης, όπως δήλωσε ο υπουργός Αμύνης, Eleuterio Fernandez Huidobro. Το μέτρο είναι ένα....
από τα δεκαπέντε που παρουσίασε η κυβέρνηση του Jose Mujica, για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης θα προτείνει τη νομιμοποίηση της διανομής μαριχουάνας από όλες τις χώρες των Ηνωμένων Εθνών, επειδή το μέτρο αυτό θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης των λεγόμενων «σκληρών ναρκωτικών». 

«Θέλουμε να δώσουμε μάχη σε δύο μέτωπα: Το πρώτο είναι η χρήση των ναρκωτικών και το δεύτερο είναι η διακίνησή τους. Η απαγόρευση ορισμένων ουσιών δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία, από τις ουσίες τις ίδιες» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου. 

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, αυστηρότερες ποινές για διεφθαρμένους αστυνομικούς, ανήλικους παραβάτες και εμπόρους ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 75 εκατ. δολάρια αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο στην Ουρουγουάη από το εμπόριο της μαριχουάνας, ενώ το 20% των πολιτών από 15 έως 65 ετών, παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση του φυτού τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. 

Η έρευνα της κυβέρνησης αποκαλύπτει πως το 8,5% των Ουρουγουανών έκαναν χρήση μαριχουάνας τον τελευταίο χρόνο.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo