Blogger Widgets

Saturday, June 23, 2012

Ένταση μεταξύ Τουρκίας-Συρίας μετά την κατάριψη αεροπλάνου

Ένταση μεταξύ Τουρκίας-Συρίας, αφού τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις Συριακές αρχές.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ την ίδια στιγμή, οι διπλωματικές πιέσεις προς τη Δαμασκό εντείνονται, με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν να τονίζει ότι «πρέπει να δράσουμε άμεσα».

Ο Ερντογάν, επιβεβαίωσε....

την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους από τον συριακό στρατό, και τόνισε ότι το καθεστώς Άσαντ, απολογήθηκε για την κίνηση του αυτή.

Δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο F-4 την ώρα της συντριβής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με συριακές πηγές το αεροσκάφος κατερρίφθη από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300, καθώς είχε παραβιάσει το συριακό εναέριο χώρο ενώ πηγή από τη Δαμασκό θεωρεί ότι είναι πιθανό πως καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό ΜIG-29 της συριακής αεροπορίας.

Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν στο ρωσικό δίκτυο Russia Today, ότι το αεροσκάφος κατέρριψαν οι συριακές αρχές, και οι δύο πιλότοι συνελήφθησαν.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν αρχικά ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία ή σε συριακά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk και τη Hurriyet τα δύο μέλη πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια.

Ωστόσο και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο Al-Manar, επικαλούμενο πηγές στις συριακές δυνάμεις , είπε ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo