Blogger Widgets

Thursday, June 21, 2012

Καλώς ήρθες πελάτη....

Παλιός γνώριμος και αγαπημένος της στήλης ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Ράπανος. Στα κοινά της χώρας αναμείχθηκε πολύ ενεργά όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κ. Σημίτης. Συμμετείχε σε όλες τις ομάδες των υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επεξεργάζονταν και υλοποιούσαν την πολιτική του κινήματος από κυβερνητικές (Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ) και κομματικές θέσεις.
Μεσουράνησε όμως επί Γιώργου Παπανδρέου, που τον διόρισε Πρόεδρο του....

Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας! Μαζί με τον κ. Α. Ταμβακάκη, που διορίστηκε επίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, πέτυχαν το κατόρθωμα των κατορθωμάτων!
Επί δίδυμου Ράπανου-Ταμβακάκη η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατρακύλησε από τα 23-24 ευρώ σε τιμές κάτω από 1 ευρώ. Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε τίποτε γι’ αυτό. Είχαμε γράψει πολλές φορές εκείνη την εποχή ότι το «κρυφό» σχέδιο του Εθνικού Ολετήρα Γιώργου Παπανδρέου ήταν να απαξιώσει την περιούσια της χώρας.
Και το δίδυμο Ράπανου-Ταμβακάκη στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας,με όσα έκανε ή όσα δεν έκανε εξυπηρετούσε μια χαρά το σχέδιο αυτό. Το επαναλαμβάνουμε… η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας επί θητείας Ράπανου-Ταμβακάκη έπεσε από τα 23 ευρώ σε τιμές κάτω από 1 ευρώ.
Τον κ. Β. Ράπανο λοιπόν, τον εκπρόσωπο του «Βαθέως Εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» και Πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, κατά την θητεία του οποίου το ξαναλέμε η μετοχή της τράπεζας έπεσε από τα 23 ευρώ σε τιμές κάτω από 1 ευρώ, επέλεξε ο κ. Α. Σαμαράς για Υπουργό Οικονομικών!
Σίγουρα θα χαίρονται και θα αγάλλονται όλοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που αυτό το άξιο στέλεχος ανέλαβε τις τύχες της οικονομίας της χώρας. Θα είναι ευτυχισμένοι γι’ αυτήν την επιλογή. Όπως ευτυχισμένοι θα αισθάνονται και όλοι οι Έλληνες Τραπεζίτες που ένας συνάδελφός τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας προόδευσε πολύ και ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών!
Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι ευτυχισμένοι για την υπουργοποίηση Ράπανου ένας άνεργος νέο-δημοκράτης και ένας τραπεζίτης, είναι αξιοπερίεργο. Ευτυχισμένη όμως αισθάνεται και η στήλη… Καλώς ήρθες πελάτη!


press-gr

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo