Blogger Widgets

Sunday, June 24, 2012

Μονόφθαλμη κυβέρνηση μακράς πνοής....

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών επικράτησε πανικός στο FB και το twitter. Δεν είχα δει ποτέ πιο οργισμένο timeline.
Λογικό. Μεγάλη πλειονότητα των χρηστών του Ελληνικού twitter είναι από την Αττική. Η Αττική ψήφισε διαφορετικά. Μετά την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ ήταν λογικό να επικρατήσει πανικός.

Δυο μήνες εκλογική διαδικασία για να καταλήξουμε στα ίδια. Το δόγμα του ΣΟΚ....

δούλεψε και πάλι. Σχολή του Σικάγο σε όλο της το μεγαλείο.

Είχα γράψει το άρθρο "Καημένες Ελπίδες" στο οποίο πριν τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις είχα προβλέψει ότι οι εκλογές ήταν ανούσιες και θα οδηγούσαν σε πιστή τήρηση των μνημονίων. Αν υπήρχε ο κίνδυνος ανατροπής δεν θα έκαναν τις εκλογές. Παίζονται πακτωλοί δις και οι "αγορές" δεν έχουν καμία διάθεση να τα χάσουν.

Στο Σύνταγμα δυο μόλις μέρες πριν τις εκλογές έδωσα επί 3 ώρες (συνολικά) συνεντεύξεις στην τηλεόραση της Σλοβακίας και το BBC Radio.

Με ρώτησαν για τον Σύριζα και το ρόλο του Τσίπρα. Τους είπα να σταματήσουν να ασχολούνται με αυτό. Επέμεινα ότι η κυβέρνηση θα είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με κοιτούσαν περίεργα. Για τον Σύριζα τους είπα ότι δεν θα κυβερνήσει. Δεν θέλει να το κάνει. Ο Αλέξης παραείναι έξυπνος άνθρωπος για να καθίσει με τις 11 συνιστώσες του να διαχειριστεί το χάος που θα προκύψει το χειμώνα. Δεν θα καθίσει να σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

Ερώτηση και των δυο ανταποκριτών: «μα ποιο είναι επιτέλους το πρόβλημα των Ελλήνων με τα μνημόνια. Χρωστάτε, δεν θέλετε να πληρώσετε?». Τους απάντησα ότι οι Έλληνες είναι φιλότιμος λαός. Δεν είναι κλέφτες, ούτε μπαταχτσήδες. Απλά τα μνημόνια ΔΕΝ δουλεύουν! Γιαυτό πρέπει να αλλάξουν ή να παύσουν να εφαρμόζονται. Τα μνημόνια έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο (θεωρητικά) σχεδιάστηκαν. Ύφεση, ανεργία, φτώχεια, κατάρρευση δημοσίων εσόδων. Γιαυτό τους είπα το φάρμακο που δολοφονεί τον ασθενή πρέπει να σταματήσει η χορήγησή του.

Με ρώτησαν τι θα αλλάξει μετά τις 2ες εκλογές. Τους απάντησα.. τίποτα! Πάλι με κοιτούσαν σαν χαζοί. Τους είπα θα σχηματιστεί κανονικά και άμεσα κυβέρνηση (και αυτό τους φάνηκε περίεργο) η οποία θα εφαρμόσει κατά γράμμα τα 2 μνημόνια. Έχουν υπογράψει προσωπικά έγγραφες δεσμεύσεις . Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς

Η επόμενη ερώτησή τους ήταν .. και τι θα γίνει. Τους απάντησα ότι απλά αγοράζουν χρόνο. Ήταν και ο μόνος λόγος που έκαναν τις εκλογές. Να φτάσουν στο καλοκαίρι και να ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες. Τα «μπάνια του λαού» είναι καθιερωμένη παράδοση στον Ελληνικό λαό. Τα περί «μακράς πνοής» αποτελούν ανέκδοτο.

Το χειμώνα τους είπα η ειρηνική πλατεία (που κουβεντιάζαμε με τους ξένους ανταποκριτές) θα πάψει να είναι ειρηνική. Η οργή δεν σταμάτησε, εντάθηκε. Μάλιστα είναι εγκλωβισμένη πίσω από παράθυρα και τοίχους. Τους έδειξα κάποια σπίτια τριγύρω. Τους ρώτησα: «γνωρίζετε τι δράματα παίζονται πίσω από αυτές τις κουρτίνες?». Το χειμώνα θα γεμίσει η πλατεία. Θα γίνει Ταχρίρ. Θα υπάρξει βία. Βία που έχει δεκαετίες η χώρα να δει.

Το νέο θα έρθει. Δυστυχώς όχι όμως με τον ειρηνικό τρόπο που όλοι θα θέλαμε.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo