Blogger Widgets

Saturday, June 23, 2012

Πρόσκρουση του "Evia Star" με ιστιοφόρο στο Μαρμάρι

Μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ EVIA STAR Ν.Π. 10823 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι του Μαρμαρίου για Ραφήνα, συγκρούστηκε....
με το διερχόμενο Ι/Φ ONIRO σημαίας Βελγίου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νήσων Πεταλιών. Από την πρόσκρουση το ιστιοφόρο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, υπέστη θραύση του κεντρικού ιστίου, ενώ το EVIA STAR παρέμεινε προς παροχή τυχόν βοήθειας. Άμεσα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου κατέπλευσαν στην περιοχή με τη συνδρομή του Α/Κ-Π/Κ ΠΑΝΑΓΙΑ Ν.Χ. 436 και το ONIRO ρυμουλκήθηκε στο λιμένα του Μαρμαρίου με τον κυβερνήτη του καλά στην υγεία του, ο οποίος για προληπτικούς λόγους διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου. 

Το EVIA STAR επέστρεψε στο Μαρμάρι προκειμένου να του απαγορευθεί ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή μέχρι επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αποκατάστασης της ζημιάς και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών του από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Οι 57 επιβάτες του EVIA STAR και τα οχήματα εξυπηρετήθηκαν από το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Ν.Π.12061. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μαρμαρίου.



dailypress24.blogspot.gr

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo