Blogger Widgets

Sunday, July 8, 2012

Γκουρμέ κουζίνα με βασικό συστατικό τη μαριχουάνα!

Τα δημοφιλή καφέ στο Άμστερνταμ που σερβίρουν μαριχουάνα χάνουν σιγά σιγά το μονοπώλιο καθώς ολοένα και περισσότερα....
εστιατόρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καταπιάνονται με το εν λόγω «υλικό» στις κουζίνες τους. Μετά το «Au Pied du Cochon» στο Μόντρεαλ, το «Ganjia Gourmet» στο Κολοράντο και το «Prime Meats» στο Μπρούκλιν, άλλο ένα εστιατόριο συστήνει στους πελάτες του τη μαριχουάνα ως βασικό συστατικό σε πολλά πιάτα.
«Roberta’s Restaurant», Μπρούκλιν
Ο επικεφαλής σεφ Carlo Mirarchi στο ιταλικό εστιατόριο «Roberta’s» στο Μπρούκλιν δεν προσπαθεί να καλύψει τη μαριχουάνα στις πίτσες, τις σαλάτες, τις μακαρονάδες αλλά και στα ποτά που σερβίρει. Το αντίθετο, μάλιστα! «Δεν προσπαθούμε να καλύψουμε τη γεύση της μαριχουάνας στα πιάτα μας.
«Ganjia Gourmet», Κολοράντο
Λέμε σε όλους ποιο είναι αυτό το… μυστικό συστατικό που δίνει νοστιμιά και άρωμα στο φαγητό που σερβίρουμε», εξηγεί ο σεφ. Πιάτα γεμάτα φαντασία εκτοξεύουν τη γαστρονομική εμπειρία σε πρωτόγνορα ύψη, όπως, για παράδειγμα, το σπαγκέτι με πέστο μαριχουάνας ή το δημοφιλές κοκτέιλ Planet Caravan, που κάνει θραύση ανάμεσα στους επισκέπτες.
«Au Pied du Cochon», Μόντρεαλ
«Δεν ωθούμε σε καμία περίπτωση τον κόσμο στη χρήση παράνομων ουσιών αλλά προσπαθούμε να δείξουμε σε όλους ότι η μαριχουάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργική κουζίνα, δίνοντας διαφορετική γεύση και άρωμα σε γνωστά πιάτα», συμπληρώνει ο Carlo Mirarchi.
«Prime Meats», Μπρούκλιν
Όσο για τη βιομηχανία εστιατορίων ανά τον κόσμο; Παρακολουθεί με προσοχή τη νέα τάση, επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά, αποτρέποντας τους ιδιοκτήτες από καθετί παράνομο ή επικίνδυνο.






0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo