Blogger Widgets

Sunday, July 8, 2012

Τσίπρας: Ξεχάσατε την επαναδιαπραγμάτευση, βάζετε γενικό πωλητήριο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπραςστην ομιλία του επί των προγραμματικών της δηλώσεων. Της καταλόγισε εγκατάλειψη τουστόχου περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και κατήγγειλε....
την πολιτική της στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη χθεσινή ομλία Σαμαρά ως «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων» και έκανε λόγο για «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας» που έχει αναρτηθεί «στις δανείστριες χώρες» και προειδοποίησε: «Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής».

«Ποιο θα είναι το κέρδος αν ξεπουλήσουμε κερδοφόρους οργανισμούς και εργαλεία ανάπτυξης;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις για τη «ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, την ΑΤΕ, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη ΔΩΔΩΝΗ, τους αιγιαλούς, τα λιμάνια, το Ελληνικό και ολόκληρη την παράλια ζώνη από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο». «Προειδοποίησε» μάλιστα, όσους επίδοξους «επενδυτές» θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ότι στο τέλος θα χάσουν τα λεφτά τους...

Αναφερόμενος στο στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», όπως είπε, υποσχέθηκαν προεκλογικά τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, σημείωσε: «Αυτή (η επαναδιαπραγμάτευση) μας τελείωσε το βράδυ των εκλογών. Όποιος την πίστεψε την πάτησε. Αλλά η φιλοσοφία σας είναι 'μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται'. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν'. Τώρα μας είπαν 'επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροΐδια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «φιάσκο για την Ελλάδα» τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να ζητήσει απαλοιφή από το δημόσιο χρέος του ποσού που διατέθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη τη χθεσινή έκκληση του κ. Σαμαρά προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους να σταματήσουν δηλώσεις που υπονομεύουν την Ελλάδα: Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς δεν ενοχλείτο από τις «ξένες παρεμβάσεις, τις προκλητικές δηλώσεις Σόιμπλε, το τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζητούσε εκλογές και δημοψήφισμα και από τα πρωτοφανή δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου».

«Τότε δεν σας ενοχλούσαν» τόνισε. «Τώρα δυσανασχετείτε. Μη δυσανασχετείτε λοιπόν. Όπως στρώνει κανείς κοιμάται. Πρέπει να αντιστρέψετε το κλίμα που με τη δική σας στήριξη και ανοχή διαμορφώθηκε. Χτυπούσατε την Ελλάδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήσατε τους κερδοσκόπους να ροκανίζουν το κλαδί που καθόμαστε και τώρα αναρωτιέστε γιατί λυγίζει. Είστε υποχρεωμένος να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς σας» είπε.

Προδιέγραψε επίσης ως βραχύ τον βίο της παρούσας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «σύντομη μνημονιακή παρένθεση», διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για τη διακυβέρνηση της χώρας και προϊδέασε για σκληρή αντιπολίτευση λέγοντας: «Δεν θα καθήσουμε με τα χέρια ανοιχτά, ούτε θα ακολουθήσουμε τακτική ώριμου φρούτου».

Προανήγγειλε, τέλος, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρση της μετενέργειας, την επαναφορά των κατώτατων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, το πάγωμα των υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και την απλή αναλογική.

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo