Blogger Widgets

Sunday, July 8, 2012

Η ηλιακή δραστηριότητα είναι ικανή να επιφέρει πλήγματα στην Γη και την τεχνολογία της

Η περίοδος έντονης ηλιακής δραστηριότητας που διανύουμε ίσος κρύβει πολλά μυστικά. 

Οι τακτικές εκλάμψεις στον Ήλιο που θα συμβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα λόγω της εισόδου του σε κύκλο ενεργού δραστηριότητας είναι ικανές να επιφέρουν πλήγμα στην ίδια την γη και την μορφολογία....

του εδάφους της αλλά και στην επικρατούσα τεχνολογία της. 

Τον Ιούλιο με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού οι επιστήμονες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πώς το ηλιακό υλικό εκτοξεύεται σε απόσταση έως και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Κατά τη γνώμη των αστρονόμων, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να....

προκαλέσουν μαγνητικές καταιγίδες, γεγονός, που απειλεί με διακοπή των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης των διαστημοπλοίων.

Πολλοί γεωλόγοι όπως ο Vladimir Shirokov, o Khain και Shirokov συνδέουν τις ηφαιστειακές δράσεις με αλληλεπιδράσεις ουράνιων σωμάτων, δηλαδή και με τις ηλιακές εκλάμψεις, η ενέργεια που αποστέλλουν προς την γη επηρεάζει την ενέργεια των ηφαιστείων και την σεισμική δραστηριότητα, ακόμα και την θέση των μαγνητικών πόλων της γης. 

Αποτέλεσμα μιας ισχυρότατης ηλιακής καταιγίδας που το ηλεκτρομαγνητικό της σύννεφο θα χτυπούσε την γη, θα ήταν μια εκτεταμένη διακοπή ρεύματος έως και αχρήστευση του δικτύου διανομής του σε τεράστιες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πάντα, ακόμα θα μπορούσε να επηρεάσει μέχρι και τους συσσωρευτές (μπαταρίες) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή και η εκκίνηση γεννητριών. Ένα χάος που κυριολεκτικά θα μπορούσε να παρομοιαστεί με πυρηνική καταστροφή. 

Αξίζει τον κόπο να δείτε και δύο παλαιότερα σχετικά θέματα : 

1) Τι συμβαίνει με τους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Οι Γεωτρήσεις προκαλούν σεισμούς;

2) Εφιαλτικό σενάριο για την Αμερική από την Pravda (Ευθεία απειλή για χρήση πυρηνικού όπλου)


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo