Blogger Widgets

Monday, July 2, 2012

Ζουν στον κόσμο τους και σχεδιάζουν κρυβόμενοι και φοβισμένοι το μέλλον αυτών που οι ίδιοι εξαθλίωσαν!

Βλέποντας τους ψηλούς τρίμετρους μαντρότοιχους που βρίσκονται συνήθως σε πλούσια προάστια της Αττικής θα έχετε αναρωτηθεί τι κρύβουν από πίσω. Πιθανόν να κρύβουν την πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτητών που ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία στο δικό τους κόσμο επειδή....
δεν θέλουν να φαίνονται σε κοινή θέα είτε για να μην προκαλέσουν είτε επειδή φοβούνται.
Σε μια τέτοια κατοικία γίνονται σήμερα πυρετώδεις συσκέψεις για το μέλλον αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και απογοητευμένοι σαλτάρουν κάθε μέρα από τα μπαλκόνια, σαλτάρουν στις...
ράγες του μετρό, πέφτουν από την Ακρόπολη, αυτοπυροβολούνται και περνούν τη θηλιά στο λαιμό τους μην αντέχοντας στην εξαθλίωση που τους οδήγησαν οι αυτοαποκαλούμενοι «σωτήρες».
Αυτοί ζουν στον κόσμο τους, αγνοώντας την πραγματικότητα, κάνουν lifestyle εμφανίσεις στη βουλή και χειραγωγώντας τα ΜΜΕ καλλιεργούν ψευδείς προσδοκίες για καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης μη αναγνωρίζοντας ακόμη και σήμερα ότι με τις ενέργειές τους και τις παραλήψεις τους, εξαθλίωσαν την κοινωνία.
Μας έλεγαν ότι είχαν στρατηγική και σχέδια για την έξοδο από την κρίση και όπως κάθε ημέρα αποδεικνύεται στην πράξη δεν υπήρχε τίποτε, μόνο προτάσεις είχαν οι οποίες τίθενται για έγκριση στην τρόικα. Ακόμη και τα προγράμματα που υποτίθεται ότι έχουν και θα τα εφαρμόσουν δυστυχώς, αυτά ούτε στα «χαρτιά» δεν μπορούν να εφαρμοστούν. 
Οι στόχοι πολλές φορές δεν είναι εκφρασμένοι σε ποσοτική μορφή, ρεαλιστικοί, αντικειμενικοί και υλοποιήσιμοι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και γι αυτό ακούμε κάθε μέρα ότι «πέφτουν έξω».
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για διορθωτικές και προληπτικές ενέργειες σε περίπτωση μη επίτευξης των σκοπών και των στόχων, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα κυρίως κατά των ασθενέστερων τάξεων.
Απλά προτείνουν κάτι χωρίς να το κοστολογήσουν και αφήνουν το υδροκέφαλο γραφειοκρατικό κράτος να το φέρει σε πέρας, χωρίς να περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες πως αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν.
Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται ότι τα σχέδια και τα προγράμματα των κομμάτων στην ουσία είναι θέσεις και προτάσεις, χωρίς καμία επιστημονική ανάλυση εφαρμογής τους και για αυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανεφάρμοστες, κουβέντες στον αέρα και στην ουσία το μόνο που εφαρμόζουν είναι το «βλέποντας και κάνοντας» και πηγαίνοντας στα κουτουρού.
Ζουν στον κόσμο τους και σχεδιάζουν κρυβόμενοι και φοβισμένοι το μέλλον αυτών που οι ίδιοι εξαθλίωσαν!

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo