Blogger Widgets

Wednesday, June 13, 2012

Τα πιθανά σενάρια πρόκρισης της εθνικής μας.

Μπορεί η Εθνική να μετρά μια ισοπαλία και μια ήττα στο Euro 2012, ωστόσο, μαθηματικά δεν έχουν χαθεί οι ελπίδες για πρόκριση στην προημιτελική φάση.
Δύο δρόμοι πρόκρισης για την οκτάδα της τελικής φάσης του Euro, με μια βασική προϋπόθεση, υπάρχουν πλέον για την εθνική ομάδα μετά την ισοπαλία στην αναμέτρηση της Πολωνίας με την Ρωσία και εν όψει της Σαββατιάτικης τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής.
Η βασική προϋπόθεση είναι....



νίκη με τους Ρώσους. Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση.
Αν υποτεθεί ότι η Ελλάδα έχει νικήσει τους Ρώσους, τότε υπάρχουν τρία σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας, ανάλογα και με το αποτέλεσμα της άλλης αναμέτρησης μεταξύ της Τσεχίας και της Πολωνίας.
Βεβαίως, το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι το μεταξύ των δύο ή περισσότερων ομάδων αποτέλεσμα ή αποτελέσματα.
Σενάριο 1: Νίκη Πολωνίας 

Σε αυτή την περίπτωση η Πολωνία θα περάσει ως πρώτη με πέντε βαθμούς και η Ελληνική ομάδα έχοντας ισοβαθμήσει με τους Ρώσους θα περάσει εκείνη ως δεύτερη καθώς όπως προναφέραμε θεωρούμε ως δεδομένη την νίκη μας.
Σενάριο 2: Νίκη Τσεχίας 

Ίδια ακριβώς περίπτωση με την διαφορά ότι οι Τσέχοι θα είναι πρώτοι με έξι βαθμούς και εμείς δεύτεροι.
Σενάριο 3: Ισοπαλία
Το πλέον ενδιαφέρον σενάριο καθώς σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με την Πολωνία να μένει τέταρτη. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μία ειδική βαθμολογία με τα αποτελέσματα των τριών που θα έχουν ισοβαθμήσει (Ελλάδα, Ρωσία, Τσεχία).
Επειδή όλες θα έχουν από μια νίκη, θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων. Η Τσεχία έχει ήδη -2 και αυτό δεν θα αλλάζει. Συνεπώς μένει τρίτη εκτός και αν νικήσουμε τους Ρώσους με έξι γκολ διαφορά!!!
Τότε προκρινόμαστε εμείς και η Τσεχία αλλιώς το πιθανότερο σενάριο είναι να περάσουμε εμείς και οι Ρώσοι.
Η βαθμολογία (μετά τους χθεσινούς αγώνες)
1. Ρωσία 4 (τέρματα υπέρ – κατά 5-2)
2. Τσεχία 3 (τέρματα υπέρ – κατά 3-5)
3. Πολωνία 2 (τέρματα υπέρ – κατά 2-2)
4. Ελλάδα 1 (τέρματα υπέρ – κατά 2-3)

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo