Blogger Widgets

Wednesday, June 13, 2012

TEΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Μιλώντας σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το δίλημμα:"Την Κυριακή στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε, ή μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. του Σαμαρά και μνημονιακή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός....
τη Δευτέρα να έρθει στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που θα απολυθούν,στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που θα χάσουν τις δουλειές τους, στους χιλιάδες φορολογούμενους, που θα κληθούν να πληρώσουν ή μια κυβέρνηση της Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή του μνημονίου και για αναπτυξιακή προοπτική.
"Δημοκρατικέ λαέ της Αχαΐας, η παρουσία σου εδώ σηματοδοτεί το τέλος του φαύλου καθεστώτος της δικομματικής διαπλοκής". Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του, το βράδυ της Τετάρτης, ενώπιον μεγάλου πλήθους Αχαιών, στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στην πολύ μεγάλη αυτή συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το δίλημμα: "Την Κυριακή στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε, ή μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Σαμαρά και μνημονιακή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός τη Δευτέρα να έρθει στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που θα απολυθούν, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που θα χάσουν τις δουλειές τους, στους χιλιάδες φορολογούμενους, που θα κληθούν να πληρώσουν ή μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, για ανατροπή του Μνημονίου και για αναπτυξιακή προοπτική".
"Την Κυριακή ο λαός θα γράψει Ιστορία και αυτοί θα σταματήσουν να γράφουν μνημόνια χρεοκοπίας και υποοτέλειας", τόνισε επίσης και πρόσθεσε ότι "τη Δευτέρα σχηματίζουμε, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων".
"Αφήνουμε πίσω μας την κινδυνολογία και το φόβο, διότι η ελπίδα είναι πιο δυνατό συναίσθημα από το φόβο", επισήμανε ο κ. Τσίπρας και διακήρυξε ότι "τη Δευτέρα αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, για να δώσουμε τέλος στο σάπιο και τι διεφθαρμένο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής".
"Στην Ευρωζώνη εξαθλιωμένοι ή ισότιμο μέλος"
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγγυήθηκε "ασφαλή, σταθερή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο μέσα στην Ευρωζώνη". Όπως είπε, "το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, αλλά αν θα είμαστε στην Ευρωζώνη εξαθλιωμένοι ή ισότιμο μέλος, με το λαό μας όρθιο και ψηλά".
Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι "θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας σε όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς".
Στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης της Οικονομίας. "Θα διαπραγματευτούμε", είπε, "τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης, διότι η χώρα δικαιούται μια ευκαιρία πραγματικής διαπραγμάτευσης".
Και πρόσθεσε: "Ήρθε η ώρα για μια κυβέρνηση που θα λέει στο εξωτερικό αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει".
Μίλησε ακόμη για αποκατάσταση όχι μόνο των συλλογικών, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων, "για να μεταφέρουμε ξανά την εξουσία στο λαό, για να γίνει ο λαός κοινωνός της εξουσίας κι όχι τα μεγάλα συμφέροντα, όχι οι καναλάρχες, όχι η τραπεζοκρατία".
Όσο ρίχνουν λάσπη τόσο πεισμώνει ο λαός
Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετικό σύνθημα, τόνισε "Δεν ήρθε η ώρα της Αριστεράς, ήρθε η ώρα του λαού μας, ήρθε η ώρα της λαϊκής εξουσίας, ήρθε η ώρα της κοινωνικής δικαιοσύνης".
"Τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, ιδίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκθέσεις ιδεών για το γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και το δικό τους πρόγραμμα δεν είναι παρά αυτό που υπαγορεύει το Μνημόνιο", ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, για να συμπληρώσει αμέσως μετά: "Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και δεν καταλαβαίνουν ότι όσο ρίχνουν λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ κι όσο τα ΜΜΕ που στήριξαν με πάθος το Μνημόνιο καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πεισμώνει ο λαός μας".
"Στις 18 κυβέρνηση όλων των Ελλήνων"
"Δεν αφορούν οι υπογραφές σας τον ελληνικό λαό", επισήμανε, εξάλλου, απευθυνόμενος στους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, και πρόσθεσε: "Δεν τον ρωτήσατε τον ελληνικό λαό όταν υπογράψατε τα Μνημόνια και τώρα που τον ρωτάνε θα πάρετε την απάντηση".
Επιχειρώντας δε άλλον ένα σχολιασμό της μεγάλης πράγματι παρουσίας Αχαιών στην πλατεία Γεωργίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: "Όποιους γεμίζουν αυτή την πλατεία, κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει στην πορεία προς τους ουρανούς".

Επίσης, έκανε λόγο για νέα Μεταπολίτευση και τόνισε ότι "το μόνο που θα καταστραφεί τη Δευτέρα θα είναι η δυνατότητα της διαπλοκής να έχει τα χέρια βουτηγμένα στο μέλι, την ώρα που ο λαός στενάζει".
"Έρχονται τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και λένε ότι θα διαπραγματευτούν με τις δικές σας πλάτες, αλλά ποιος τους πιστεύει;", αναρωτήθηκε στη συνέχεια και συνέχισε: "Στις 18 η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Και θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, θα έχει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων".
"Φοβισμένος αρχηγός ο Σαμαράς"
Εξακολουθώντας τα έντονα φραστικά πυρά του κατά του αρχηγού της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Ο κ. Σαμαράς είναι ένας φοβισμένος αρχηγός: Διέγραψε την κυρία Μπακογιάννη και μόλις είδε να πριονίζεται η καρέκλα του άνοιξε την πόρτα και πήρε πίσω την κυρία Μπακογιάννη και την έβαλε πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας".
Τόνισε δε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "θέλει ένα λαό φοβισμένο σαν κι αυτόν, αλλά την Κυριακή δεν θα επιτρέψουμε με την ψήφο μας να κυριαρχήσει ο φόβος".
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ακόμη ότι "ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θα απασχολούν το λαό μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, γιατί η Κυριακή είναι η μέρα του λαού, είναι η δική σας μέρα".
Δεσμεύτηκε ακόμη ότι με την κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπει τέλος στις στρατιές των χρυσοκάνθαρων συμβούλων, των golden boys των ΔΕΚΟ, μόνο από τις περικοπές των οποίων θα εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ. Και παρατήρησε, μιλώντας για κάποιους από αυτούς: "Μας κουνάνε το δάχτυλο, έχοντας παχυλούς μισθούς".
"Από Δευτέρα να ξέρουν οι χρυσοκάνθαροι ότι θα προστατεύσουμε το λαό μας και όχι τα κέρδη τους", υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
"Θα ξανανοίξουν οι φάκελοι των σκανδάλων"
Αναφερόμενος ειδικά στον περιορισμό της σπατάλης, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα περικοπούν στο μισό οι μισθοί του Πρωθυπουργού και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι θα καταργηθούν τα προνόμια των βουλευτών και μίλησε για θυσίες, αλλά δίκαιες και από όλους.
Δεσμεύτηκε ακόμη ότι "θα ξανανοίξουν οι φάκελοι των σκανδάλων και κυρίως θα εξετάσουμε το πώς κάποιοι και γιατί κατάφεραν μια διαχειρίσιμη οικονομική κρίση να τη μετατρέψουν σε εθνική τραγωδία και να τη φορτώσουν σαν θηλιά στο λαιμό του λαού". Ειδική αναφορά έκανε, μάλιστα, στο σκάνδαλο της "Siemens".
O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας πτυχές του κοινωνικού του προγράμματος, αν κι έκανε λόγο για δολιοφθορά και για πλήρη παράλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους, εγγυήθηκε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ και του επιδόματος ανεργίας στα 460 ευρώ.
"Την Κυριακή να πάρουμε πίσω τη χώρα μας"
Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, καταδεικνύοντας τις ευθύνες και της Ευρώπης και υποστηρίζοντας ότι απαιτείται αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο-2, που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως, άλλωστε, και οι ίδιοι επιθυμούν στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Θίγοντας δε το ζήτημα της ανασφάλειας των απλών πολιτών, επισήμανε ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να επιστρέψουν οι αστυνομικοί στις γειτονιές, στη μάχη κατά του εγκλήματος και όχι σε αλλότρια καθήκοντα. "Εμείς θέλουμε την Αστυνομία της πραγματικής προστασίας του πολίτη κι όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοδημοσιογράφων, που χρησιμοποιούν στρατιές αστυνομικών", τόνισε.
Πλησιάζοντας προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι "η δημοκρατική Αχαΐα θα ξαναγράψει μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου". Και συνέχισε: "Αυτή η χώρα δεν ανήκει σε αυτούς που την κατέστρεψαν, ανήκει σε όλους εσάς. Γι΄αυτό σας καλώ την Κυριακή να πάρουμε πίσω τη χώρα μας".
"Συνονθύλευμα των άκρων η ΝΔ"
Επιστρέφοντας τα σκωπτικά σχόλια του Προέδρου της ΝΔ για την πολυγλωσσία στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη από συμμαχία συνιστωσών σε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία της Αριστεράς, η ΝΔ απέκτησε συνιστώσες" και μίλησε ειδικότερα για τη συνιστώσα της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά και για εκείνες ακραίων στελεχών, προερχόμενων από το ΛΑΟΣ. Και συνέχισε: "Ο κ. Σαμαράς κι αυτό το συνονθύλευμα των άκρων δεν θυμίζει καν τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, αλλά την ΕΡΕ της δεκαετίας του '60, και μάλιστα μια μνημονιακή ΕΡΕ".
"Δεν είμαστε εδώ για ν' ακολουθήσουμε αυτό τον κατήφορο, για να διχάσουμε το λαό, αλλά για να ενώσουμε το λαό", υποστήριξε αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι "την Κυριακή θα δώσουμε απάντηση στην κάλπη, που θα μείνει στην Ιστορία".
Κάλεσε, παράλληλα, αυτές τις μέρες που απέμειναν, να πιστέψει ο λαός στη δύναμη που έχει στα χέρια του και ν' ανταποκριθεί σ' αυτό το "προσκλητήριο παλλαϊκής ενότητας", που του απευθύνει.
"Ούτε μια μέρα δεν θα αντέξουμε, αν ο λαός δεν μας στηρίζει"
Θέλοντας δε να δείξει πως έχει συναίσθηση των δυσκολιών, τόνισε: "Ούτε μια μέρα δεν θα αντέξουμε στην κυβέρνηση, αν ο λαός πάψει να μας στηρίζει". Ωστόσο, διαβεβαίωσε: "Εμείς δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Δεν θα κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας προκειμένου να βάλουμε το χέρι μας στο μέλι".
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις εκλογές αυτής της Κυριακής, διακήρυξε τη βεβαιότητά του ότι θα σημάνουν "νίκη της Ελλάδας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας, για λογαριασμό και των άλλων λαών της Ευρώπης".
"Την Κυριακή αυτοί σταματάνε να γράφουν Μνημόνια κι εσύ γράφεις Ιστορία", ανέφερε, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό.
Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε "ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, για να είναι αυτοδύναμος ο λαός μας".

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo