Blogger Widgets

Monday, June 18, 2012

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Κορινθία - Υπο έλεγχο η φωτιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα

Σε ύφεση είναι οι δύο πυρκαγιές που μαίνονταν από χθες στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ρητό Ντράσα και στο Στεφάνι.
Στα σημεία παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μάχονται για την πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών. Ειδικότερα, στην περιοχή Ρητό Ντράσα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης στο Στεφάνι συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.
Υπό έλεγχο τέθηκε εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που....

είχε εκδηλωθεί το Σάββατο στην περιοχή Κάτω Σούλι στο Μαραθώνα Αττικής, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο και τις Κυκλάδες.
Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Επίσης, προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.) και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199).

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo