Blogger Widgets

Wednesday, June 13, 2012

Βαριές κατηγορίες στους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Βαρύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στους 34 οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Οι κατηγορούμενοι, πλέον, έπεσαν στα χέρια των αρχών τα τελευταία 24ωρα μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστικού παράγοντα, ο οποίος αργότερα απέδωσε το κατηγορητήριο και το οποίο ανακοινώθηκε....

από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή.

Οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από βίντεο και καταθέσεις, ενώ η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη. Απ’ αυτά τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη, δύο εκ των οποίων έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο.

Αναλυτικά ο κ. Παζαρλής είπε:

«Η έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 190 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 34 άτομα και αναζητούνται ακόμη 57 άτομα. Από βίντεο και καταθέσεις στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από 90 μέλη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι διευθυντικά στελέχη. Τα δύο από τα τέσσερα διευθυντικά στελέχη έχουν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο και επέλεγαν ποια μέλη συνδέσμων θα δούλευαν στον τομέα της ασφάλειας. Τα διευθυντικά μέλη χρησιμοποιούσαν τη δομή των συνδέσμων για να διενεργούν επιθέσεις εναντίον γραφείων συνδέσμων άλλων ομάδων, εναντίον οπαδών άλλων ομάδων και αστυνομικών, καθώς και για να διακινούν ναρκωτικές ουσίες. Υπήρχε ανησυχία ότι σύντομα θα είχαμε θύματα, ενώ προκαλούσαν βλάβες τόσο σε άλλες ομάδες, όσο και στην ομάδα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προχθεσινό «ντου» που πραγματοποίησαν σε επτά συνδέσμους, αλλά και στα σπίτια των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται δύο πιστόλια, μία κοντόκανη καραμπίνα, τρεις χειρουργικές λάμες, ένας μπαλτάς, ένας ασύρματος της αστυνομίας, ρόπαλα, κράνη, γυάλινα μπουκάλια, 3.300 ευρώ, 10.000 δολάρια, καθώς και περίπου 350 γραμμάτια κάνναβης. 

0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo