Blogger Widgets

Wednesday, June 27, 2012

Hacker, ετών 13, συνελήφθη από την αστυνομία

Ένα παιδί 13 ετών, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου, που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «διάνοια» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατηγορείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως μέλος της ομάδας χάκερ....
Greek Hacking Scene (G.H.S), παρακλάδι των «Anonymous», που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών», μεταξύ των οποίων και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διερεύνησης, με αφορμή τις εισβολές σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εντοπίστηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ο 13χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Χθες διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας facebook.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης GHS.

Στις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.


0 σχόλια:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | SharePoint Demo